Connect with us

Sport

Foci – tessék szorítani, ma eldől, hogyan tovább

foci
Megosztás

Ma eldől a magyar foci válogatott további sorsa az EB-n. Menetelés előre, vagy repülés haza. Az igazság pillanata az esti meccsek lefújása után, azaz 23 órakor derül ki visszavonhatatlanul. 

Számszakilag

A magyar válogatott jól járt hétfő este, amikor a B csoport zárófordulójában a horvátok az utolsó pillanatokban kiengedték a kezükből a győzelmet az olaszok ellen. Az UEFA honlapja 92 százalékra adta Magyarország továbbjutását hétfő este. A C csoportban elmaradt Anglia győzelme – a gól nélküli meccsel is csoportelső lett –, a szlovénok történelmük során először továbbmentek. A magyar esélyek még így is magasak, most 87 százalékon állnak, de előfordulhat olyan kimenetel, hogy Marco Rossi csapata nem folytathatja.

Latolgató

A négy továbbjutó csoportharmadiknak 15 lehetséges kombinációja volt, ami mostanra már háromra szűkült le. Jelen állás szerint kettőben ott van Magyarország, egyben nincs.
A legrosszabb magyar szempontból, ami történhet, ha Csehország három gólosnál kisebb különbséggel, de megveri Törökországot, mert akkor véget ér a Rossi csapat Eb-je. Ha a csehek nem nyernek, vagy legalább három góllal nyernek, akkor is szorítani kell még azért, hogy a portugál cseresor ne kapjon ki a grúzoktól. Mert ha kikap, akkor a nyolcaddöntő a mieink nélkül folytatódik. Vagyis a portugál és török pontszerzés kínálja a legjobb továbbjutási esélyt.

Ha a szerencse mellénk áll még bármi lehet, de ha nem, akkor sincs „mohácsi vész”, de tény, hogy sokaknak egy foci álommal megint kevesebb.

(Forrás)

Előzmény

foci

Szerző