A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy tegyen azonnali intézkedéseket az áfa csökkentése érdekében és állítsa le a szociális kiadások további lefaragására irányuló kezdeményezéseket.

Növekvő élelmiszerárak, csökkenő szociális támogatás

Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Orbán-kormány inflációt, növekvő élelmiszerárakat és csökkenő szociális támogatásokat kínál a leginkább rászorulóknak a családok évében.

Ezért arra szólította fel a kormányt, hogy a kapcsolódó európai parlamenti javaslatokat elfogadva, tegyen azonnali intézkedéseket az áfa csökkentése érdekében, állítsa le a szociális kiadások további lefaragására irányuló kezdeményezéseket és dolgozzon ki átfogó tervet a legnehezebb körülmények közt élő emberek megsegítésére.

Sok dologra lenne szükség, hogy az emberek jobban érezzék magukat

Ismételten felhívta a figyelmet a DK korábbi javaslataira, amelyek szerint szükség van „feltételhez kötött családi alapjövedelemre, az energiaszolgáltatás árának sávos rendezésére, a családi pótlék emelésére, a nehéz sorsú gyermekek oktatásának jelentős mértékű támogatására, a közmunkarendszer átalakítására, valamint a közmunkában foglalkoztatottak hatékony képzési tervének kidolgozására”. Emellett szükség van arra, hogy a kormány tegyen végre hatékony intézkedéseket, hogy az ország leszakadó régióiban a regionális különbségeket kezeljék.

(Forrás: MTI)

Ajvé! Ebből, hogyan lesz gonosz Brüsszelezés? 25 %-ban maximálnák az ÁFA-t!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét