Földes Eszter taxis-kálváriája – “nem állatbarátok..de nem is emberbarátok..?”

Az eset Földes Eszter színésznővel történt, így talán többekhez eljut a messze nem egyedi eset. Tekintsünk el a taxis-utas ellentéttől, az eset alapján nem lehet általánosítani. Az igazi probléma, ami a cikk alatt olvasható kommentekből leszűrhető.

A történet

“Egy 3,5 kg-os kutyussal, babakocsival, benne a 3 hónapos kisfiammal szerettem volna a Hév állomásról hazajutni, ami onnan 6 km. 4 autóból, ami az állomáson várakozott, egy sem volt hajlandó elvinni, mondván, kutya nem jöhet. Ez oké…viszont olyan stílusban beszélt az összes, mintha a hátsójából…majd a telefonban a diszpécser követte a stílusbeli példát, és nem küldött olyan autót, ami a kiskutyát elviszi. Gondoltam vannak arrafelé is állatbarát taxisok…de rosszul gondoltam. Az egyiknek felajánlottam, hogy kifizetem az esetleges takarítást, ha kéne a kiskutya miatt, de nem… Így a 4 férfi a kocsijában tespedve,végignézte, ahogy ott álldogáltam majdnem 1 órát a kisfiammal, aki már sírt, mert éhes volt, míg végül egy ismerősöm jött értünk, hogy hazajuthassunk. Nemhogy nem állatbarátok..de nem is emberbarátok..?”

A kommentek

A facebook bejegyzés a szeretlekmagyarorszag.hu oladalon is megjelent, ahol beindultak a véleménynyilvánítás “ördögei”. Félreértés ne essék, ez mindenkinek joga. Amit szeretnénk kiemelni, az a mondatokból sütő rosszindulat.

“Teljesen mindegy mekkora az a kutya, ha odahugyozik a kárpitra. egyébként a KRESZ előírja, hogy állatot személyautóban ketrecben, azt lerögzítve szabad szállítani. Tehát, ha a taxis vállalja a melót, akkor megszegi a KRESZ-t.”

“Mi a faßnak kell a kutyát is a nyakába akasztani,ha pici gyerekkel(gyerekkocsival) flangál a városban….? Lehet,hogy “cuki,meg jaj de édi,esetleg egyedi módon pukizik,” de minek ? Még jó,hogy volt nála telcsi !”

“Kisbabájának van pelenkája, kiskutyájának pedig nincsen. Ez némileg magyarázza a taxisok vonakodását.
Mi ebből a tanulság? Ha taxival akar utazni a művésznő, ne vigye magával kiskutyáját is. Vannak láncos kutyák is!”

“Valószínű , hogy kutyaürülékes kocsiban egyikőnk sem utazna szívesen !”

“Szerintem annyi idő alatt haza is tudott volna sétálni. Babakocsival 6 km nem olyan nagy távolság. A taxisnak végülis igaza volt, hiszen nem zárhatja ki az utazásból azokat, akik allergiások az állatszőrre. Ő sem ült volna be szívesen egy olyan taxiba a babájával, amiben kutyaszőrös pl. az ülés.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük