A határzár és a komolyan vett beléptetési rend miatt – a magyar eljárást élesen kritizáló Migration Aid szerint a szerbiai táborokban jelenleg négyezernél is több menedékkérő várakozik – egyre türelmetlenebbek a migránsok.

A romániai katasztrófavédelem 36 menekülttábor kialakításához szerez be konténereket. Ezt az Adevarul című bukaresti lap írta Cristian Radu ezredesre, az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség parancsnokhelyettesére hivatkozva. A parancsnokhelyettes szerint egy-egy táborban 200 migránst tudnának elszállásolni, azaz ha csak annyian érkeznek majd Romániába, mint ahányan a konténerekben elférnek, akkor is több mint hétezer illegális határátlépőre számítanak a román hatóságok.

[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

Amennyiben a román szervek nyitott táborokat hoznak létre, a következmények – az elmúlt időszak gyakorlatát nézve szerte Európában – borítékolhatók: mivel a migránsok nem kötelezhetők maradásra, azonnal Nyugat felé veszik az irányt, elindulnak Magyarország felé, és megjelennek Csongrád megyében.

Arról pedig, hogy valóban valós-e a probléma, a parancsnokhelyettes azt mondta, hogy :

nem elhanyagolható annak veszélye, hogy a Románián áthaladó migráció a jövőben tömegessé válik, erre akarnak felkészülni a román hatóságok.

(Forrás:Délmagyarország)

A helyzetet egy kicsit bonyolítja, hogy a vidéket jól ismerők tudják, hogy a szerb-magyar határzár a román-magyar-szerb hármashatárig (Triplex Confinium) tart. Elvileg valóban el lehetne sétálni és meg lehetne kerülni az országot védő kerítést, ám azt kell tudni, hogy a Tisza bal partjától Kübekházáig tartó szakaszon nem sok migráns tűnt fel, ugyanis, akik Szerbia belsejéből érkeznek azoknak a kelet felé vonulást éppen a Tisza akadályozza meg.

Valóban a hármashatártól Makóig nincs határzár, onnantól a nagylaki határig már a Maros a természetes határ. Szóval Kübekháza-Kiszombor térségéből eddig sem számíthattunk “tömeges” határsértésre, hiszen akik így érkeznek Magyarországra, azoknak északra szintén a Maros állja az útját.

A Románia felől érkező határsértőket rendre az M43-as csanádpalotai határátkelőtől északra fogták el a román és/vagy magyar hatóságok.

A Délmagyarországban lehozott sematikus ábráról a grafikus éppen a két legfontosabb folyót a Tiszát és a Marost hagyta le, ami jelentősen árnyalja a képet.

[mnky_ads id=”10553″]

1 hozzászólás

  1. SENKIVEL NEM KELL FOGLALKOZNI.LÖPARANCS ES MINDEN ITT TARTOZKODO MIGRANST OLTAMAZOTTAT MENEKULTET KIBASZNI.OROSZ FEGYVEREKET ES HATARVEDELEMRE OROSZ CSUCSTECHNIKAS RAKÉTARENDSZEREKET OROSZ SZEMÉLYZETTEL ES KINAIVAL BRICSESEKKEL HADRENDBE ALLITANI.ES LOSZER ES KÉZIFEGYVERGYARTASNAK NEKILATNI A NÖKNEK KISKALIBERÜ GEPPISZTOLYAKAT ES PISZTOLYT A FERFIAKNAK 7,62-ES LÖSZERREL AKM VAGY AMD.GYORBEN NEKIALLNI SZAKASZSZÁLLITOK GYARTASANAK RAJRA ES PLUSSZ RAKETAKAT RASZERELVE.NÉHANY TIZ EV DE LEHET HOLNAP KITOR A VH. AMI A NATO ALTAL FELFEGYVERZETT BECSÖDITETT MUSZLIMOKKAL FOG INDULNI ORIASI MESZARLASSAL AHOL HA FELULKEREKEDUNK A SUNYITO NATO-USA-HOGY HOGY NEM TEVEDESBOL MINKET LÖ BOMBAZ.AZ OROSZ KINAI BRICS CSAPATOK KELLENEK.ORBANT AGYONVERNI JÓ LESZ .HOKUSZPOK NÉLKUL.AT KELL VENNI A HATALMAT A FIDESZ NEMZETHEZ HU EROIVEL EGYUTT ES A CIGÁNYHORDAT LERUGNI A NYAKUNKROL.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét