A rendszer a hibás – „Folytassa” Orbán, avagy a magyar közigazgatás halála

A Fidesz siker kampánya a „Folytatjuk!” jelszóra épül. Hát nem kéne. Lassan leáll az ország működése. A közigazgatás mindenképpen. Ettől persze emberek éhen halnak, vagy öngyilkosok lesznek.

„A többi néma  csend”

Beadtam egy kérelmet az egyik megyei közigazgatási hivatalhoz 2019.június 15-én. Az ügyintézési határidő a törvény szerint 50 nap ebben a tárgyban. Most szeptember közepe van. Azóta nincs határozat. Két hete írtam nekik elektronikusan, hogy adjanak tájékoztatást legalább az ügy eddigi intézéséről. Erre sincs válasz.

Egy külföldi ismerősöm lánya itt akar tanulni az egyetemen, fel is vették. Vízumköteles országról lévén szó, időben beadták a kérelmet, hogy legkésőbb 2019.augusztus 31-én be tudjon utazni hozzánk. Előre megvették a repülőjegyet, lakást béreltek neki. Azóta nem kapott beutazási engedélyéről semmit, noha a határidő lejárt régen. Nem tudta megkezdeni a tanulmányait sem emiatt.

A rendszer a hibás

De ha fidesznyikeknek kell ügyet intézni, akkor egy telefon, és forr, meg vigyázzba áll a hivatal! Persze nem a Mancikát hibáztatom, akire az irodában rádől a sok száz akta. Agyon van terhelve, a szabadsága nagy részét is csak lecsúszással engedték kivenni törvénytelenül. A rendszer a hibás. Nemrég az Orbán kormány takarékosság címén kirúgott egy csomó közszolgát. Aztán rá kellett jöjjenek, hogy ennyi ember nem tudja ellátni a feladatokat. Pályázatokat hirdettek az állásokra. Volt jelentkező bőven. Meg is állapodtak. Aztán jött egy új döntés, hogy mégsincs felvétel. Biztos nőtt ettől is a Fidesz hívők száma…

Persze, mert nincs lóvé. A kisembernek. Csak a Fidesz propagandában van, meg a Főmérnök seggnyalóinak. Az ország meg dől szét. Közben 197 lőteret építünk 27 milliárdból, ahol Gyurcsány képe lesz a céltábla. Meg iskolát Afrikában, kórházat
Vietnámban, a tizenegyedik stadiont külhoni testvéreinknek. Mert onnan vissza lehet lopni a pénzt a Fidesz kasszába, arra az ellenzék végképpen nem tud rálátni, információt szerezni. Ja, és dőlnek a milliárdok az egyházhoz, amelyik szállítja a hibbant, seggnyaló szavazókat.

A halálba hajszoltak

Eszembe jut egy ember, aki betegség miatt súlyosan megnyomorodott. Száz százalékos egészségi állapotából harminc maradt csak meg a korábbi szakvélemény szerint. Beadta a kérelmét a rokkant ellátásra. Három hónapja válaszra se méltatták. De fizesse a rezsit, a gyógyszereit, és egyen. Miből? A rohadék meg repülővel jár focimeccset nézni! Meg a Várban 4,5 milliárdból csinált magának kéjlakot.

Egy másik rákbeteg nő ismerősömnek pár éve elege lett. Megírta a búcsúlevelét, és felkötötte magát abban a lakásban, aminek rezsijét se tudta teljesíteni. Lopni meg nem akart. Nem úgy mint Orbánék!

Egy hozzászólás itt: “A rendszer a hibás – „Folytassa” Orbán, avagy a magyar közigazgatás halála

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük