Folytatódik a maligán-háború - A székelyföldi magyar "nemzeti" Csíki Sör esete a román tiltással - Városi Kurír

Sorting by

×

Folytatódik a maligán-háború – A székelyföldi magyar “nemzeti” Csíki Sör esete a román tiltással

A Csíki Sör Manufaktúra a Facebook-oldalán tudatta a hírt, miszerint a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, mert 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként a Székelyföld megnevezés szerepel.

Hirdetés

Hol van Székelyföld?

A cég közleményben Az azonnali leállítást jelezte, hogy a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását csütörtökön, mivel 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia.

Az azonnali leállítást Dan Tansa román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el. A hatóságok felszólították a gyártót cserélje le a Székelyföldet Romániára. A döntés ellen mindkét székely cég fellebbezett, és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le.

A vállalat a közleményét azzal zárta, hogy a Csíki Csipsz és a Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasa úrnak kívánja, hogy „igyon rá a medve vizet”.

Ez nem egy új keletű háború a román kormány és a “csíkik” között

Korábban is voltak problémák. Mint ismeretes, többször is vegzálták a Csíki Sör Manufaktúrát Romániában. Az Index is beszámolt arról, hogy érthetetlen okok miatt a román bíróság betiltotta az Igazi Csíki Sört 2017-ben. Ezt követően a magyar kormány keményen beleállt egy jogvitába.

Lázár az élen!

Anno az akkor még Lázár Jánost támogató Hódmezővásárhelyi fideszeszes vezetés, miután a főnök “kardot rántott” mögé állt és bojkottot hirdetett a Csíki nagy versenytársa a Heinken ellen. A látványosan indult akció ahogy az ilyen esetekben szokás csendben halt el rövidke tündöklés sajtó után.

(Forrás!)

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.