Sorting by

×

Főni! Érden lebuktunk, stop! Ki hallgatta(tta) le a polgármestert? – ez itt a kérdés! A többi város(kerület)vezető kezdje el sebtiben keresni a kütyüket!

Minden sumák-gyanús ügynél elsődlegesen megoldandó feladat, hogy kiderüljön: kinek állt érdekében meghúzni. Ebben az esetben is az első sokkból felocsúdva ez a kárvallottak feladata.

A Pegasus-verte 2022 Magyarországán…

Érd polgármestere, Csőzik László arról posztolt Facebookon, hogy néhány napja megfigyelésre alkalmas eszközöket találtak helyettese irodájában.

A spotlámpában kamera és mikrofon volt.

“Elképesztő és nagyon szomorú ügy miatt kell most a nyilvánossághoz fordulnom

Pár nappal ezelőtt a polgármesteri titkárságon az általános helyettesem irodájában az egyik plafonon lévő ledes spotlámpában a képen látható megfigyelő és lehallgató berendezést (kamerát és mikrofont) találtuk.
Természetesen feljelentést tettem a rendőrségen.

Ami első blikkre megállapítható: a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket. Ami drámaibb: a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta.

Remélem, a nyomozás kideríti, ki és miért szerelte fel, kinek továbbította a jeleket. Borzalmasan szomorú ez az eset, mert 33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. De hogy őszinte legyek, az elmúlt évek megfigyelési botrányai – különösen a Pegasus-szoftver bevetése – után engem már semmi nem lep meg.”

Hogy vette észre? Hát így…..

A 444.hu megkeresésére Csőzik László elmondta,

úgy vették észre, hogy valami nem stimmel, hogy két spotlámpa egyszerre, furcsán kezdett világítani. Félig viccelődve megjegyezték, hogy talán lehallgatják őket, de nem nyúltak hozzájuk. Végül biztonsági szakembert hívtak, hogy az vizsgálja meg, a lámpákat ő szerelte szét.

Megdöbbenésükre a szakértő arról értesítette őket, hogy kamerát és mikrofont is talált az egyik lámpában. Azt mondta, maguk a kütyük nem voltak túl profik, ilyeneket interneten is lehet rendelni, viszont nagyon szakszerűen voltak beszerelve. A polgármester azonnal értesítette a rendőrséget, akik lefoglalták az eszközöket. A hírre egyébként valamennyi lámpát leszedették és megvizsgáltatták, de nem találtak bennük semmi gyanúsat.

A sokk kora….

Az épület tüzetes átnézése még nem történt meg, egyelőre sokkban vannak, és várják a fejleményeket.

„Egyelőre a világon semmit nem tudunk, a működési elve is ismeretlen. Azt feltételezik, hogy ez a wifirendszeren keresztül továbbította valahova az anyagot”

– mondta Csőzik. A biztonsági szakértő megállapította, hogy a kamera és a mikrofon alkalmas volt hang és kép rögzítésére és jel továbbítására is.

„Innentől kezdve csak találgatni tudunk, de nem akarok találgatni”

– mondta a polgármester.

„Én az a fajta ember vagyok, igyekszem úgy élni az életemet, hogy akár rejtett kamera is veheti, de azért rendkívül dermesztő és nyomasztó érzés”.

Csőzik azt is mondta, mindent át fognak vizsgáltatni, de egyelőre a döbbenet állapotában vannak. Szerinte az irodában soha nem hangzott el olyan dolog, amiből bármi bajuk lehetne, de azért rossz érzés, hogy megfigyelték őket.

„Az egyik feltételezés az, hogy ez akár olyan elven is működhetett, hogy van neki internetes hoszting állomása. Tehát hozzá tartozik mondjuk egy 50 méteres körzetben egy másik ketyere, ami fellövi a felhőbe a jelet. Érdemes úgy is megnézni ezt a házat, hogy nincs-e esetleg eldugva ez a fogadóállomása. Egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy ez a wifin keresztül vagy hogy ment”

– mondta Csőzik a portálnak..

Kapcsolódó

 

Főni! Érden lebuktunk, stop! Ki hallgatta(tta) le a polgármestert? - ez itt a kérdés! A többi város(kerület)vezető kezdje el sebtiben keresni a kütyüket!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.