Fontos! Lezárták a Margit hidat! – Újabb holttesteket találtak! A TEK sajtótájékoztat….

Kordont állítottak fel a Margit híd déli oldalánál, illetve a környéken lévő embereket is elküldik a helyszínről.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi történik,

de feltételezhető, hogy a búvárok hamarosan lemerülnek a Hableány roncsaihoz.

Jelenleg a híd alatt zajlanak az előkészületi munkálatok. Koreai katonák érkeztek a helyszínre, az a tervük, hogy az ezekben a percekben híd alá épített új pontonról lemerülnek és megpróbálják megközelíteni a roncsot.

A hétvégén több holttestet kifogtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból. Ahogy azt a lapnak illetékes források megfogalmazták,

a holttestek azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán tragédiát szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket.

A jelenlévő magyar, osztrák és dél-koreai mentőcsapatok közül csak utóbbiak fontolgatják, hogy a még mindig életveszélyesen hömpölygő Dunába merülnek. A Magyar Nemzet úgy tudja, az ár bár folyamatosan csökken, de a sebességét és a magával hozó uszadék mennyiséget folyamatosan mérik, és az eredmények tükrében hozhatnak arról döntést, hogy a nap folyamán lemerülnek-e a Hableány roncsaihoz. A Magyar Nemzet helyszíni értesülése szerint elsüllyedése óta a roncsok folyamatosan mozognak az árban, eddig mintegy egy méternyit elcsúszva déli irányban, ám ez csak a tervezett akció további veszélyeire hívja fel a figyelmet.

https://www.facebook.com/atv.hu/videos/370327700273889/

Szerda este nem sokkal kilenc óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb Hableány turistahajó, fedélzetén dél-koreai turistákkal, majd másodpercek alatt elsüllyedt.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük