Fontos tudni minden BKV bérletesnek!

A 2019-es naptári évre megváltott éves bérleteket január 11. hajnali 2 óráig elfogadják a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellenőrei, a rajtuk feltüntetett érvényességi időtől eltérően.

Mi az ok?

 A 2020-ra szóló éves bérletek megvásárlására a BKK elegendő időt kíván biztosítani az ügyfeleinek.
Sok utasnak ugyanis az ünnepi időszak alatt nincs alkalma a bérletvásárlásra, illetve sok üzleti partnerük csak az év első munkanapjaiban tudja átutalással megvásárolni, illetve munkavállalóiknak kiosztani a bérleteket – teszik hozzá.
A tájékoztatás szerint a hosszabbítás kiterjed mind a magánszemélyek, mind a cégek által vásárolt éves bérletekre, így a tanuló és nyugdíjas bérletekre, illetve a MOL-BUBI bérletekre is.
A bérleteket a MÁV-START és a Volánbusz is a meghosszabbított érvényességi idővel fogadja el Budapest közigazgatási határán belül, a Budapest-bérletekkel igénybe vehető járatain – jelezték.
Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy nem vonatkozik az érvényességi idő meghosszabbítása a nem naptári évre érvényes éves bérletekre, továbbá nem érinti a havi és negyedéves vagy más, rövidebb érvényességű budapesti, HÉV- és környéki bérleteket, valamint az éves nosztalgia bérleteket sem.

Egy hozzászólás itt: “Fontos tudni minden BKV bérletesnek!

  • Avatar
    2019.12.27 - 20:47
    Közvetlen hivatkozás

    A buszvezetőket is tájékoztassák erről, mert idén januárban is meghosszabbították az éves bérleteseknek, mégis a gk-vezető megalázva utánam szólt, hogy már lejárt a bérletem, hiába mondtam a meghosszabbítást, nagy kegyet gyakorolva engedett csak utazni. Mondtam, hivja fel a diszpécsert ha nem hisz nekem…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük