Fordulópont?

Mi, béke-, jog- és szabadságszerető polgárok azon lamentálunk, hogy egy ilyen meghekkelt, szabadsághiányos rendszert, amiben a jogot megbuherálták, nem lehet békés, jogszerű és szabad módon felszámolni.

Mindeközben szerintem

– és ezt nem részvéttel mondom, egyszerűen csak ez a véleményem – a hekkereknek is van gondjuk. Ezt mutatja, és ennek következménye, hogy a kormány-párt-állam-parlament kommunikációja teljes csődöt mondott a tömeges elégedetlenség első jeleire.

Teljes képtelenség, hogy a kenetteljes, álszent ünnepi köszöntéseiken kívül semmi mással nem képesek előállni, hiszen a „pár száz békétlen” legendáját egyetlen épeszű ember sem veszi be (tudom, a hithű Orbán-rajongók bekajálják, de őket nem számítom az épeszűek közé), és egyetlen épeszű ember sem hiheti el, hogy Soros képes lett volna megszervezni, hogy most már minden nagyobb városban ezerszámra menjenek emberek az utcára. Egy kisebb városban mindenki pontosan tudja, hogy semmiféle Soros-szervezet nincs jelen, és nem hiszik el, hogy a saját ismerőseiket, akik csatlakoznak a tüntetőkhöz, Soros gyíkemberei mozgatják.

Magyarul: a híres Fidesz-kommunikáció becsődölt, semmi ötletük nincs annak magyarázatára, ami folyik.

De sajnos az állam meghekkelőinek,

a 2010-es jogászpuccs elkövetőinek nemcsak kommunikációs gondjuk van. Ha ugyanis a rendszer lebontása lehetetlen békés eszközökkel, akkor a fenntartása is. A Kedves Vezető nem védheti meg a híveit a békétlenektől, ha nem lép fel látványosan ellenük. Ha valaki Erdoğan és Putyin útján indul el, akkor azon végig is kell menni, vagy legalább valameddig el kell jutni.

Ha azt akarod elhitetni az emberekkel, hogy nagyszabású összeesküvés van folyamatban, ami közvetlenül vagy közvetve az állam rendjét fenyegeti, akkor nem elég néhány jelentéktelen liberális elhajlót (mint pl. a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóját) leváltani. Akkor látványos fellépésre van szükség, akkor mindenkit, aki gyíkember-gyanús, legalábbis tömlöcbe kell vetni, de lehet, hogy még durvább erőszakra is szükség van.

Orbán szerintem ezt mérlegeli ezekben a napokban.

Ha egy bűnöző vezető nem elég erőszakos, ha nem támad, akkor előbb-utóbb őt támadják meg, és előbb-utóbb meg is buktatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest