Forrósodik a hidegháború az Európai Bizottság elnöke, és a magyar miniszterelnök között

A magyar parlament által pedofiltörvénynek hazudott  döntés után, szinte az egész nyugat felháborodott, benne az Európai Unió tagállamai vezetőinek  jelentős részével. Szerdára már az Európai bizottság elnöke sem bírta a hűvös és diplomatikus tartózkodást, és közösségi oldalán odaszólt a törvény „atyamesterének” Orbán Viktornak.

A rövid közlemény:

Ursula von der Leyen szerdán a közösségi oldalán azt írta:

„Ez a magyar törvénytervezet szégyenletes. Nem csak szexuális irányultság alapján diszkriminál, hanem az EU alapvető értékeivel is szembe megy. Ebben nincs kompromisszum.”

Nem kellet soká várni Orbán válaszára sem

„Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz”

– áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

Persze!

Orbán Viktor és csapata -amibe beletartozik mindenki, aki miatt 11. éve teheti, amit akar- elintézte, hogy ha említésre kerül Európa-szerte Magyarország, akkor aki eddig a pálesz-gulyás kombóval azonosított be minket, -ami persze nem volt felemelő, de legalább békés volt és turistacsalogató- annak manapság szivárványos kitűző, karszalag, satyek jut eszébe, hogy ellenérzését kifejezze.

Köln kedden megerősítette, hogy ők is kivilágítják szivárványszínűre a stadiont, „több városi csoport kezdeményezésére”. A berlini Olimpiai Stadion is csatlakozik a szivárványszínekhez a meccs idejére. Sőt, a Berliner Zeitung szerint felmerült a Brandenburgi Kapu kivilágítása is ezekkel a színekkel. A berlini polgármester-helyettes, Ramona Pop szerint, ahogy azt megírtuk.

Európai Bizottság

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük