Fót, lóvét a zsebbe! - Az önjutalmazás "látványpéksége" - Városi Kurír

Sorting by

×

Fót, lóvét a zsebbe! – Az önjutalmazás “látványpéksége”

Hathavi jutalmat kapott Fót fideszes polgármestere, mert figyelemmel kísérte a város helyzetét a járvány alatt, legalábbis ezzel indokolta a képviselő-testület Vass György jutalmát. Az alpolgármester is hasonlóan jól járt- írta meg a Magyar Narancs.

Hirdetés

No commnet

„Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata alapján a Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottság tehet javaslatot a polgármester jutalmára, amit most megszavaztak Dr. Vass Györgynek. A hathavi jutalmat a bizottság a többi között azzal indokolta, hogy a polgármester a pandémia alatt az idősek, a rászorulók és az egész város lakosságának helyzetét figyelemmel kísérte, tartotta a kapcsolatot a megfelelő szervekkel”

– olvasható a város hivatalos oldalán publikált „Fót a járvány ellenére is fejlődött: megszavazták a polgármester jutalmát” című cikkben.

Ebben azt írják, hogy az önkormányzat vagyonát a válsághelyzet ellenére is gyarapította, és elindította a Városi Sportcsarnok beruházást, valamint a város működése mindvégig biztosított volt.

„A ciklus kezdete óta több mint egymilliárd forint összegű beruházás valósult meg Fóton”,

közölték.

Indoklás oh!

„Óriási felelősség hárult a polgármester személyére, mert a képviselő-testület helyett egy személyben kellett döntéseket hoznia, természetesen a testületi tagok véleményének maximális figyelembevételével. Az alpolgármester munkáját is értékelték: a bizottság javaslata alapján egyidejűleg az alpolgármesternek is megszavazták a jutalmat”

– írták. Tehát a fideszes Vass György mellett Bíró Zoltán alpolgármester is jutalomban részesült. 2019 novemberében, az önkormányzati választás után, a város képviselő-testülete a polgármester havi illetményét 698 ezer forintban állapította meg, amihez további 104 ezer forint költségtérítés párosul. Az alpolgármester havi 314 ezer forint jövedelem mellé 47 ezer forintos költségtérítést kap. Ha csak a havi jövdelemet vesszük alapul, akkor Vassnak 4,2, Bírónak pedig 1,8 millió forintot szavaztak meg.

Fejezi be a portál a helyi oldal szemlézését.

VIA

Ez is Fót

Fót

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.01 - 08:57
  Közvetlen hivatkozás

  de hiszen ez a dolga.. miért kell a munkája miatt valakit jutalmazni.. mitha azt jutalmaznánk hogy egyáltalán bemegy dolgozni a munkahelyére és ellátja a feladatát… remek.. megint egy mondvacsinált ürügy hogy pénzt juttassanak a zsebbe, mert elnézett ezt azt…

  Válasz
  • 2021.07.01 - 09:58
   Közvetlen hivatkozás

   Azannyát! Végezte a munkáját, de úgy gondolta, hogy neki ezért külön jutalom jár. Elképesztő pofátlanság. Kár, hogy az egészségügyi dolgozók, vagy a szociális szférában dolgozók, vagy a mentősök nem oszthatnak maguknak jutalmat, mert ők igazán megérdemlik az emberfeletti munkájukért, ráadásul orbán inkább épít még 1-2 stadiont, minthogy ezeknek az embereknek a szégyenletesen alacsony fizetését legalább ilyenkor megtoldja. De ez nem az az ország…. Talán jövőre változtathatunk ezen

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.