Fóti pénzeső a polgármesternek, avagy az önjutalmazás “látványpéksége” – és már nem először!

Arról nem tehet Fót fideszes polgármestere, Vass György, hogy hamar rászokik a dolgokra, esetünkben arra, hogy ebben az évben is jár neki a 6 havi jutalom. Egy évvel ezelőtt azzal indokolt többek között a testület, hogy fent nevezett “a pandémia alatt az idősek, a rászorulók és az egész város lakosságának helyzetét figyelemmel kísérte, tartotta a kapcsolatot a megfelelő szervekkel”.

Vass György szerint Fótnak ez az energiaválság mellett is belefér

Hathavi fizetésének megfelelő jutalmat kaphat idén Fót polgármestere, írta meg a hvg.hu.

„Ha van rá pénz, miért ne?”

– kérdezett vissza Vass György, amikor a lap érdeklődött, felveszi-e az idei évi munkája után neki megítélt jutalmat, ami csaknem hatmillió forint, mivel az összeg a havi bruttó 975 ezres polgármesteri fizetés hatszorosa. A polgármester megjegyezte:

az önkormányzat minden dolgozója, a hivatal és az intézmények dolgozói is az év végén egyhavi fizetésének megfelelő jutalmat kap, vagyis együtt sírunk, együtt nevetünk, most éppen nevetünk.

Erős kormánypárti többség szavaz…..

A jutalmazás egyelőre csak a pénzügyi bizottságon ment át, ezt jóvá kell hagynia csütörtökön a képviselő-testületnek is.

A 12 képviselőből 8 kormánypárti, akkor is megvan a szükséges többség, ha a polgármester tartózkodna a szavazásnál.

Ahogy arról beszámoltunk, Vass tavaly is kapott 6 havi jutalmat, mert a pandémia idején egyedül kellett döntéseket hoznia.