Fővárosi kihívás: közlekedni hétvégén délutánonként!

Demonstráció miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani szombaton és vasárnap a főváros több pontján is – közölte a BKK.

Szombaton

15 óra és 17:20 között lezárják a forgalom elől a Lánchidat, ezért a budavári buszjáratok a belváros érintése nélkül, csak a budai Clark Ádám térig járnak, míg a 105-ös busz az Erzsébet hídon át közlekedik.

Október 5-én, szombaton várhatóan 14:30 és 17:20 között

  • a budavári buszjáratok – a 16-os busz a Széll Kálmán tér, a 16B pedig a Dísz tér felől – rövidített útvonalon, a Clark Ádám térig közlekednek. A vár ebben az időszakban közösségi közlekedéssel tehát csak a Széll Kálmán tér felől érhető el.
  • a 105-ös busz módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik. A Gyöngyösi utca felé tartó buszok nem érintik a Széchenyi István tér megállót; a 105-ös buszra a Döbrentei téren és a Március 15. téren az 5-ös busz megállójában, az Eötvös téren pedig a villamospótló busz megállójában lehet felszállni. Az Apor Vilmos tér felé tartó buszok nem érintik a Deák Ferenc tér, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállót; a 105-ös buszra a Deák Ferenc téren a 9-es, a Ferenciek terén, a Március 15. téren és a Döbrentei téren pedig a 8E járat megállójában lehet felszállni.

Vasárnap

csak akkor kell lezárásokra számítani, ha a demonstráción résztvevők száma ezt indokolja. A pillanatnyi közlekedési helyzetről érdemes útnak indulás előtt a BKK INFO alkalmazás segítségével tájékozódni. Amennyiben szükséges, 17 óra és 18:30 között időszakosan és szakaszosan lezárhatják a forgalom elől

  • a Nehru part–Bakáts utca–Ráday utca–Kálvin tér–Kecskeméti utca–Egyetem tér–Károlyi utca–Ferenciek tere–Városház utca–Gerlóczy utca–Károly körút–Deák Ferenc tér–Erzsébet tér útvonalat.
  • A forgalomkorlátozások elrendelése esetén az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 16B, a 100E, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133E, a 178-as busz, az M3-as metrópótló busz, a 47-es és a 49-es villamos, a 72-es, a 83-as, és a CITY trolibusz közlekedésében a megszokottnál hosszabb menetidőre kell számítani.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük