„Főzz Fideszessel!” – kulináris őrület: jöhet a fidesz-só, a fidesz-zsír, a fidesz-fakanál?

Azon kevés terület egyike pipálódott ki a mindennapi életünkből és lett pártalapra osztva a 888.hu kezdeményezése nyomán, amiről eddig azt gondolhattuk, hogy Orbán-mentes övezet.

Fidesz-paprikás krumpli és társai….

„Főzz Fideszessel!” címmel indít új gasztronómiai sorozatot a portál, aminek első vendége nem a témában eddig sokat emlegetett Németh Szilárd, hanem Szentesi Zöldi László, aki gasztrobloggerkedésébe a fűszereken kívül ahol csak teheti, beleszövi ízesítésként az ellen oldal ekézését. Hogy ettől mennyivel jobb az íze az elkészült ételnek, nem tudni.

„Sok remek magyar emberrel ismerkedtem meg vásárlás ürügyén, és hogy, hogy nem, kommunista vagy liberális nemigen akadt köztük. Ezt csak úgy mondom…”

A Demokrata főmunkatársa és a Bayer-show vendége leszögezi:

„Magyar ember vagyok – ha tehetem, magyar árut vásárolok. Pontosabban: ami van jó minőségben itthon, abból nem kell a külföldi. Nyitott vagyok mindenféle újdonságokra, de a magyar gazda az első!”

„Szentesi Zöldi Laci sava-borsa”

Nem tudom, ki, hogy gondolja, de nem szívesen engedem be a lakásomba, a konyhámba a politikát, valahogy olyan vacak az íze, megfekszi a gyomrot. Az a legbelsőbb magánszférám, ahol nincs helye politikának. Sokkal inkább a jó ízeknek, a nevetésnek, beszélgetésnek szigorúan nem pártalapon. Nem úgy az újdonsült kukta:

„Amit a nép eszik, amiben a nemzeti, közösségi szelleme megmutatkozik, akárcsak egy népdalban vagy helyi viseletben – engem ez érdekel, ezt gyűjtöm, ezeket igyekszem magam is elkészíteni.”

Ennyit az a kezdeményezésről, akinek bírja a gyomra, hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük