Sorting by

×

Fidesz teljes tagsága felfüggeszthető – a néppárti frakció megszavazta az alapszabály-módosítást

Friss információ! Kolb információi szerint több mint 84 százalékkal megszavazták az alapszabály-módosítást. 148-an támogatták a változtatást, 24-en ellene voltak, és 4 képviselő tartózkodott – írta az Index.

Szerdán az Európai Néppárt (EPP) tagsága megszavazta új eljárási szabályzatát, frissítve a 2013 októbere óta hatályos rendelkezéseket. A változtatás minősített többséggel fogadták el – írta meg a pártcsalád honlapján.

Matthias Kolb, a Süddeutsche Zeitung újságírója Twitteren folyamatosan beszámol

az Európai Néppárt EP-frakciójának üléséről, melyen arról a módosító javaslatról szavazhatnak, aminek elfogadása esetén Orbán Viktor levele szerint a Fidesz delegációja kilép a frakcióból.

Kolb értesülése alapján

a zárt ülés elején közölte Manfred Weber frakcióvezető, hogy egy kényes téma is szerepel a mai napirenden. A belső szabályzat megváltoztatásáról szóló vitán 5-6 felszólaló után kezdődhet a szavazás. Információi szerint Gál Kinga, a Fidesz-KDNP delegációelnöke a jogállamisággal ellentétesnek nevezte a javaslatot.

Weber az online találkozót azzal kezdte:

nem a tagpártok vezetőinek a dolga a tanácsadás a néppárti eljárásrenddel kapcsolatban.

Egy idevágó bejegyzés a Facebookról:

  • “Ma: „Ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk.”
  • Holnap: Bár a Néppárt mindent megtett, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk, mi az elveinkhez ragaszkodva azonnal kiléptünk ebből a balliberális szervezetből, amelynek igazából sosem akartunk a tagjai lenni.
  • Holnapután: Mi sosem voltunk a Néppárt tagjai.”

Karas, Orbán, figyelmeztetés

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.