Sorting by

×

Francia embercsempészt fogtak Magyaroroszágon – Csempészfurgon beépített  illemhellyel

Vádat emeltek egy francia férfi ellen, aki bűnszervezet tagjaként illegális bevándorlókat akart embercsempészet útján Nyugat-Európába vinni Magyarországon keresztül – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Csempészfurgon beépített  illemhellyel

A 42 éves, büntetett előéletű vádlott múlt év októberében Franciaországban megismerkedett egy férfival, aki szállítmányozási munkát ajánlott neki. Mindketten Németországba utaztak, a francia férfi onnan tehergépkocsival Lengyelországba ment. Ott három másik férfi lyukat fúrt a jármű platójába, hogy azon keresztül a szállítandó menekültek a szükségleteiket elvégezhessék. Ebből a vádlottnak egyértelművé vált, hogy a járművel migránsokat kell fuvaroznia – közölte az ügyészség.
A francia férfi egy Baja melletti erdős területen 34, a szerb-magyar határt embercsempészek kíséretében illegálisan átlépő embert vett fel. A napok óta étlen-szomjan várakozó migránsok a tehergépkocsi rakteréből nem tudtak kommunikálni a járművezetővel.

A vádlott Ausztria felé indult

Miután az M9-es autóutón egy rendőrségi ellenőrzés során kiderült, hogy migránsokat visz, őrizetbe vették. Az ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, többeknek segítséget nyújtva, sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az azóta letartóztatásba került férfi ellen, és indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje fegyházbüntetésre és utasítsa ki Magyarországról.

(Képünk illusztráció)

Ez történt eddig ma!

 

embercsempész,

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.