Frankfurter Rundschau: Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot

Nem nézték jó szemmel, hogy a magyar kormány pénteken bejelentette: szeptember 1-től lezárja határait a külföldi állampolgárok előtt a járvány második hulláma miatt. Tették mindezt úgy, hogy a német turistákat még most sem tájékoztatták, hogy nem térhetnek vissza, de a Magyar Turisztikai Ügynökség hirdetése jelenleg is fut az Instagramon ajánlva a magyarországi nyaralásokat – írja az Euronews.

Ezt most, hogy….?

“Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot, és ez sértés Németország számára”

– ezzel a címmel számol be a Frankfurter Rundschau a szeptember 1-től meghirdetett magyar határzárról, ahogy arról az Euronews beszámol. Azért nehezményezi a helyi újság a kormány pénteki bejelentését, hogy lezárja a határait a külföldiek előtt, mert erről egyelőre nem sikerült tájékoztatni az itthon tartózkodó külföldieket, vagy azokat, akik útnak indulnának.

Gulyás: minden ország piros, csak Magyarország zöld!

Mint azt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pénteken bejelentette szeptember 1-től külföldi állampolgár nem léphet be az országba. A magyar állampolgárok két negatív teszt bemutatásáig, vagy legfeljebb 14 napra hatósági karanténba kerülnek szeptember 1-től, ha külföldről térnek haza. Viszont – ahogy azt a német lap észrevette –

a Magyar Turisztikai Ügynökség hirdetése jelenleg is fut az Instagramon és a Youtube-on a WoW Hungary felhasználón.

https://www.instagram.com/p/CEgWIFEAR7X/?utm_source=ig_web_copy_link

A lap azt írja, hogy

“az állami tulajdonban álló, hivatalos idegenforgalmi hatóság még most sem képes kezelni a helyzetet.

És valóban: a portál szerint e cikk írásának pillanatában, 15:30-kor

“Magyarország biztonságos” a külföldi látogatók számára – holott ugyanott épp csak azt nem sikerült még közölni, hogy a határokat keddtől, szeptember első napjától lezárják.”

Csak a mélységes hallgatás…..

De nagyobb bajnak tartják, hogy nem tájékoztatják azokat, akik már szállást foglaltak Budapestre vagy a Balatonra. A Frankfurter Rundschau szerint egyedül a német külügyminisztérium honlapján láthatják az érintettek, hogy már nem érdemes Magyarországra indulniuk. A lap szerint a szövetségi kormány emiatt fellép a magyar vezetéssel szemben.

Forrás

szenteltvíz

Egy hozzászólás itt: “Frankfurter Rundschau: Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük