Sorting by

×

Frankfuter Allgemeine Zeitung: “a két tigrisből mégiscsak szőnyeg lett”!

Lengyelország és Magyarország elállt a vétótól, és ez Európa számára az igazság pillanata: a két kormánynak csak akkor kezdett el remegni a lába, amikor Brüsszelben elkezdtek gondolkodni arról, hogy a covid-segélyalapot nélkülük hozzák létre.

Mindkét kormány hangosan bömbölt, de Orbán Viktor éppen egy olyan „tacepaóra kitűzött cetlit” fogadott el, amely ellen néhány napja még hevesen tiltakozott. „És így a két tigrisből mégiscsak szőnyeg lett”

– írta a vezető német konzervatív lap.

Az EU ugyanis semmit nem adott fel:

a közös kasszából történő kifizetéseket a jövőben a jogállamisághoz kötik, a mechanizmus érintetlen maradt, mindössze az alkalmazása késlekedik valamelyest. És ez így rendben is van, mert az új mechanizmusnak feltétlenül minden esetleges jogi kétely felett kell állnia. Ezt a Tanács a maga kompromisszumainál már beárazta, és a képviselők szívesen tovább is mentek volna. Hogy mennyit ér ez a mechanizmus, azt nem a majdani eljárások száma fogja megmutatni, hanem az elriasztó, vagyis megelőző hatása. A kialkudott szövegben szereplő minden egyéb részlet magától értetődő dolgokra vonatkozik, és a pontosítások csak azért szükségesek, mert Budapest és Varsó megalapozatlan vádakat hangoztatott.

Az EU számára a blokád vége az igazság pillanata

A legfontosabb tanulság: még mindig a pénz a legerősebb eszköz.

Lengyelország akkor kezdett gyengülni, amikor Brüsszelben komolyan felvetették, hogy a két ország nélkül hozhatják létre a segélyalapot. Magyarország sem veti meg a brüsszeli milliárdokat.

A V4 másik két tagállama már rég kiszabadította magát a “családi fogságból”.

Merkel pedig sikerrel zárja a német soros elnökséget. Európában szabaddá vált az út egy segélyalaphoz, amely példátlan az unió történetében.

Kecskemét

átver

Egy hozzászólás itt: “Frankfuter Allgemeine Zeitung: “a két tigrisből mégiscsak szőnyeg lett”!

  • 2020.12.20 - 20:49
    Közvetlen hivatkozás

    Óóó, de még milyen két tigris! Fogatlan, molyrágta, poros, értékük semmi. Szemétdombra velük!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.