Franziska Tschinderle: Orbán gyermekszínháza - Könnyebb elterelni a figyelmet a problémákról, mint megoldani azokat - Városi Kurír

Sorting by

×

Franziska Tschinderle: Orbán gyermekszínháza – Könnyebb elterelni a figyelmet a problémákról, mint megoldani azokat

Ha így nem is ismerős Franziska Tschinderle neve, de ha azt mondjuk, ő az az osztrák újságíró, aki nem is olyan régen egy egyenes kérdéssel “provokálta” az itthon  ilyesmitől elszokott magyar kormánypárti politikusokat, már alighanem sokaknak dereng valami.

Hirdetés

Emlékeztető!

Franziska Tschinderle áprilisban kérdéseket tett fel a Fidesz EP-delegációjának a magyar-lengyel miniszterelnökök találkozója után, amelynek harmadik résztvevője  Matteo Salvini egykori olasz belügyminiszter volt. A magyar közmédia  akkor “felkoncolta” az újságírót, és azzal vádolta meg, hogy a kérdéseivel „provokálni” akart. Franziska Tschinderle most egy komoly kritikai cikket jeletetett meg lapjában  a Profil-ban Orbánról és köréről.

Semmilyen botrány nem kényszerítheti lemondásra

Magyarország miniszterelnöke folyamatosan elterelő manővereket használ a politikája folytatása érdekében és ezt nagy sikerrel teszi.

Ha a háza lángokban áll, hátat fordít a lángoknak, és azt kiabálja: „Nézd, odaát mi történik!”

A taktika megértéséhez nem kell diploma.

Orbán “könnyen emészthető ételekkel eteti a magyarokat”, ezzel vonja el figyelmüket a nehezen, vagy éppenséggel egyáltalán nem emészthető “étkekről” hagyva a képes beszédet, ezzel vonja el a figyelmet az összetett problémákról.

Tudta, teszi fel a kérdést az újságíró az olvasónak,

hogy Magyarországon volt a világon az egyik főre jutó koronavírus járvány halálozási aránya? Nem? Ennek oka az, hogy Orbán a média segítségével folyamatosan új ellenségeket teremt, hogy aztán a magyarok adóforintjait költve látványos harcot vívhasson ellenük.  Tűzoltónak álcázva  tüzet kiáltva rohan ki onnan, ahol nincs tűz.

Népszavazás a semmiről

Ennek a felelőtlen politikának a kiváló példája a népszavazás, amelyet a jövő év elején, nem véletlenül nem sokkal a 2022 tavaszi választások előtt kell megtartani. A polgároknak szavazniuk kell arról a kérdésről, hogy elvárható -e gyermekeiktől, hogy elfogadják azt a tényt. hogy vannak homoszexuálisok és heteroszexuálisok is.

A magyar gyerekeknek nincsenek komolyabb problémái? Sajnos vannak. Különösen abban a csoportban, amelyet Orbán állítólag véd: kiskorúak között.

Ezt mutatja az “Eurochild”, a gyermekek jólétét szolgáló európai hálózat jelentése. Eszerint a magyar gyerekek 22,4 százalékát érinti a szegénység. Három év alatti gyermekek számára nincsenek gyermekgondozási lehetőségek. Az eredmény? Alacsony születési arány és kevesebb nő a munkaerőpiacon. Nem jó kilátások a kivándorlástól szenvedő ország számára. A szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy nagy számban fordulnak elő bejelentett szexuális bántalmazások is.

Na és a pedofilok?

Egy eset az Orbán-párt soraiból azt mutatja, hogy a pedofiloknak eddig nem nagyon kellett félniük Magyarországon. Tavaly 19 ezer gyermekpornográfiát tartalmazó filmet és fényképet foglaltak le a perui magyar nagykövet laptopján. A külügy korábbi szóvivője soha nem volt börtönben. 1500 eurós bírsággal megúszta, pedig a történet katasztrofális az áldozatoknak, de még  a család védelmezőjeként fellépő fideszesek számára is. A botrányra a válasz egy júniusban elfogadott „gyermekvédelmi csomag”. Üdvözlendő a benne lehorgonyzott büntetőjogi szigorítás, de ez nem megy elég messzire. Erre utalt a közelmúltban a polgárok széles koalíciója, köztük a Magyar Szülők Szövetsége és az ENSZ Gyermekalapja (Unicef).

Tilos a „homoszexuális propaganda”

Nem elegendő a bűnözők bezárása. Szükség van érzékenyített rendőrökre, figyelemfelkeltő kampányokra és az áldozatok pszichológiai támogatására. Orbán következetesen figyelmen kívül hagyja a tanácsokat, és látványos megoldásokra törekszik. Tilos a „homoszexuális propaganda” (beleértve a leszbikus vagy meleg párokat bemutató Netflix -sorozatokat is), látszólag a gyermekek védelme érdekében. Ezzel persze azt kockáztatja, hogy az ellenkezőjét fogja elérni: Azok, akik a szexualitást tabunak tartják, és az információkat egyedül a szülőkre hagyják, hajlamosabbá teszik a gyermekeket a bántalmazásra. A támadások 90 százalékát közeli családtagok és/vagy barátok követik el. Ennek semmi köze ahhoz, hogy meleg vagy leszbikus-e az elkövető. Orbán nem tudományalapú politikát folytat, hanem ideológia-vezérelt propagandát.

 Orbán a falra festi az ördögöt:

Az LMBT aktivisták szexuális tartalmat szeretnének bemutatni a kiskorúaknak. Ezért a magyar népnek harcolnia kell! A gyerekek jövőjéről van szó!

Orbán mindig a szexről beszél

Szokatlan egy hithű kereszténytől, akinek II. János Pál pápa egykor becsületkeresztet ítélt oda. Az oktatás nem csak az óvszerről szól. Arról szól, hogy kisgyermekkorban megtanítjuk a gyerekeket nemet mondani, ha valaki nem megfelelő módon  közelít hozzájuk, érinti meg őket. Az Európa Tanács erre a célra oktatási anyagokat biztosít. Ha  Orbán javítani szeretne a gyermekek jogain, nem kell feltalálnia a kereket.

Végül, szomorú előérzetem van: Orbán nem a gyerekeket akarja megvédeni, hanem csak politikai sikert keres. Könnyebb elterelni a figyelmet a problémákról, mint megoldani azokat.

(Olvassa a Profil többi cikkét is!)

Kapcsoló

 

Tschinderle

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.