Franziska Tschinderle: Orbán gyermekszínháza – Könnyebb elterelni a figyelmet a problémákról, mint megoldani azokat

Ha így nem is ismerős Franziska Tschinderle neve, de ha azt mondjuk, ő az az osztrák újságíró, aki nem is olyan régen egy egyenes kérdéssel „provokálta” az itthon  ilyesmitől elszokott magyar kormánypárti politikusokat, már alighanem sokaknak dereng valami.

Emlékeztető!

Franziska Tschinderle áprilisban kérdéseket tett fel a Fidesz EP-delegációjának a magyar-lengyel miniszterelnökök találkozója után, amelynek harmadik résztvevője  Matteo Salvini egykori olasz belügyminiszter volt. A magyar közmédia  akkor „felkoncolta” az újságírót, és azzal vádolta meg, hogy a kérdéseivel „provokálni” akart. Franziska Tschinderle most egy komoly kritikai cikket jeletetett meg lapjában  a Profil-ban Orbánról és köréről.

Semmilyen botrány nem kényszerítheti lemondásra

Magyarország miniszterelnöke folyamatosan elterelő manővereket használ a politikája folytatása érdekében és ezt nagy sikerrel teszi.

Ha a háza lángokban áll, hátat fordít a lángoknak, és azt kiabálja: „Nézd, odaát mi történik!”

A taktika megértéséhez nem kell diploma.

Orbán „könnyen emészthető ételekkel eteti a magyarokat”, ezzel vonja el figyelmüket a nehezen, vagy éppenséggel egyáltalán nem emészthető „étkekről” hagyva a képes beszédet, ezzel vonja el a figyelmet az összetett problémákról.

Tudta, teszi fel a kérdést az újságíró az olvasónak,

hogy Magyarországon volt a világon az egyik főre jutó koronavírus járvány halálozási aránya? Nem? Ennek oka az, hogy Orbán a média segítségével folyamatosan új ellenségeket teremt, hogy aztán a magyarok adóforintjait költve látványos harcot vívhasson ellenük.  Tűzoltónak álcázva  tüzet kiáltva rohan ki onnan, ahol nincs tűz.

Népszavazás a semmiről

Ennek a felelőtlen politikának a kiváló példája a népszavazás, amelyet a jövő év elején, nem véletlenül nem sokkal a 2022 tavaszi választások előtt kell megtartani. A polgároknak szavazniuk kell arról a kérdésről, hogy elvárható -e gyermekeiktől, hogy elfogadják azt a tényt. hogy vannak homoszexuálisok és heteroszexuálisok is.

A magyar gyerekeknek nincsenek komolyabb problémái? Sajnos vannak. Különösen abban a csoportban, amelyet Orbán állítólag véd: kiskorúak között.

Ezt mutatja az „Eurochild”, a gyermekek jólétét szolgáló európai hálózat jelentése. Eszerint a magyar gyerekek 22,4 százalékát érinti a szegénység. Három év alatti gyermekek számára nincsenek gyermekgondozási lehetőségek. Az eredmény? Alacsony születési arány és kevesebb nő a munkaerőpiacon. Nem jó kilátások a kivándorlástól szenvedő ország számára. A szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy nagy számban fordulnak elő bejelentett szexuális bántalmazások is.

Na és a pedofilok?

Egy eset az Orbán-párt soraiból azt mutatja, hogy a pedofiloknak eddig nem nagyon kellett félniük Magyarországon. Tavaly 19 ezer gyermekpornográfiát tartalmazó filmet és fényképet foglaltak le a perui magyar nagykövet laptopján. A külügy korábbi szóvivője soha nem volt börtönben. 1500 eurós bírsággal megúszta, pedig a történet katasztrofális az áldozatoknak, de még  a család védelmezőjeként fellépő fideszesek számára is. A botrányra a válasz egy júniusban elfogadott „gyermekvédelmi csomag”. Üdvözlendő a benne lehorgonyzott büntetőjogi szigorítás, de ez nem megy elég messzire. Erre utalt a közelmúltban a polgárok széles koalíciója, köztük a Magyar Szülők Szövetsége és az ENSZ Gyermekalapja (Unicef).

Tilos a „homoszexuális propaganda”

Nem elegendő a bűnözők bezárása. Szükség van érzékenyített rendőrökre, figyelemfelkeltő kampányokra és az áldozatok pszichológiai támogatására. Orbán következetesen figyelmen kívül hagyja a tanácsokat, és látványos megoldásokra törekszik. Tilos a „homoszexuális propaganda” (beleértve a leszbikus vagy meleg párokat bemutató Netflix -sorozatokat is), látszólag a gyermekek védelme érdekében. Ezzel persze azt kockáztatja, hogy az ellenkezőjét fogja elérni: Azok, akik a szexualitást tabunak tartják, és az információkat egyedül a szülőkre hagyják, hajlamosabbá teszik a gyermekeket a bántalmazásra. A támadások 90 százalékát közeli családtagok és/vagy barátok követik el. Ennek semmi köze ahhoz, hogy meleg vagy leszbikus-e az elkövető. Orbán nem tudományalapú politikát folytat, hanem ideológia-vezérelt propagandát.

 Orbán a falra festi az ördögöt:

Az LMBT aktivisták szexuális tartalmat szeretnének bemutatni a kiskorúaknak. Ezért a magyar népnek harcolnia kell! A gyerekek jövőjéről van szó!

Orbán mindig a szexről beszél

Szokatlan egy hithű kereszténytől, akinek II. János Pál pápa egykor becsületkeresztet ítélt oda. Az oktatás nem csak az óvszerről szól. Arról szól, hogy kisgyermekkorban megtanítjuk a gyerekeket nemet mondani, ha valaki nem megfelelő módon  közelít hozzájuk, érinti meg őket. Az Európa Tanács erre a célra oktatási anyagokat biztosít. Ha  Orbán javítani szeretne a gyermekek jogain, nem kell feltalálnia a kereket.

Végül, szomorú előérzetem van: Orbán nem a gyerekeket akarja megvédeni, hanem csak politikai sikert keres. Könnyebb elterelni a figyelmet a problémákról, mint megoldani azokat.

(Olvassa a Profil többi cikkét is!)

Kapcsoló

 

Tschinderle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük