Frappáns magyarázat! Tudod, mit jelent, ha fáj valamid? Mindennek megvan az oka!

Fájdalom – a szervezet vészjelzése arról, hogy valami nincs rendben. Ha valamelyik testrészed különösebb ok nélkül fáj és nincs semmilyen valódi betegséged, vagy sérülésed, akkor a baj valószínűleg pszichoszomatikus jellegű. Ez a válaszreakciója a testednek az életben zajló eseményekre.

Pszichoszomatika – egy tudomány, mely az ember testi, lelki és fiziológiai folyamatainak az összefüggéseit kutatja. Amikor a psziché szenved, akkor erre a test hevesen reagál, nem csak azzal, hogy betegség jeleit mutatja, hanem különböző testi fájdalmakkal is. Tudd meg, hogy melyik szerved jelez neked és tegyél rendet magadban.

Az emberi test – csodálatos rendszer, amiben minden mindennel összefügg…

Fejfájás

Ha állandóan stresszes vagy és folyamatosan túl vagy terhelve, ne lepődjél meg azon, hogy fáj a fejed. A legjobb módszer a fejfájás megszüntetésére: végezz lazító gyakorlatokat, például meditációt vagy jógát. Dr. Christian Peterson szerint figyelni kell az érzelmi harmóniára és akkor a fejfájás megszűnik.

Nyakfájás

Az az ember, aki valamiért nem tud megbocsátani magának, az nyaktájéki fájdalmakról panaszkodik. A bűntudat súlya megbénítja ezt a testrészt, az önmarcangolástól és a lelkifurdalástól ezért mihamarabb meg kell szabadulni. Ahhoz, hogy elmúljon a nyaktájéki fájdalom, el kell fogadni a világot olyannak, amilyen az a maga valójában. Laurie D’Ascenzo csontkovács-kineziológus, azt javasolja, hogy bocsássunk meg önmagunknak és másoknak és ettől javulni fog a közérzetünk.

Vállfájás

Ros Kitson csontkovács magyarázata szerint, a váll egy olyan zóna, ahova az ember felelősségének és a gondjainak a terhei rakódnak. A váll fájdalma csökkentésének a legjobb módja – oszd meg terheidet a hozzád közelállókkal, hagyj fel a terhek önálló cipelésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük