Sorting by

×

Friss hír az érettségizőknek! Aki a koronavírus miatt kihagyja a jövő héten, leghamarabb ősszel futhat neki!

Leghamarabb 2021 októberében érettségizhetnek le azok a végzős középiskolások, akik koronavírus-fertőzöttként vagy kontaktszemélyként nem tudnak elmenni a május 3-án kezdődő írásbelikre – írja az Eduline.

Májusban nem lesz pótvizsga

Bár napi 1000-2000 új fertőzött mellett nemcsak a teraszokokon, hanem akár otthon is könnyen elkaphatják a koronavírust a diákok (főleg úgy, hogy a kisebb testvérek például már több mint egy hete bejárnak az iskolákba, az alsó tagozatok és az óvodák április 19-én ugyanis megnyitottak), az érettségi szabályzat nem biztosít pótvizsga-lehetőséget. Idén sem lesz kiskapu azoknak, akik nem tudnak elmenni a májusi írásbelikre.

A portál az Oktatási Hivataltól érdeklődött, pontosan milyen szabályok vonatkoznak azokra, akik a május 3-án kezdődő írásbelikre koronavírus-fertőzöttként vagy kontaktszemélyként nem tudnak elmenni.

“A 2021. május-júniusi vizsgaidőszak speciális rendjét meghatározó kormányrendelet szerint ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg vagy a projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését az adott vizsgatárgyból, vizsgatárgyakból törölni kell”

– fogalmaznak az OH válaszában.

A portál hozzáteszi: az OH válasza és az érettségi rendelet alapján úgy tűnik, azok,

akik koronavírus-fertőzöttként vagy kontaktszemélyként nem tudnak elmenni az érettségire, leghamarabb 2021 őszén vizsgázhatnak le.

Az Eduline azt is megjegyzi, hogy

ez főként azoknak a végzősöknek rossz hír, akik most felvételiznek egyetemre, főiskolára, hiszen érettségi nélkül nem juthatnak be a felsőoktatásba. De azok is rosszul járnak, akik már korábban érettségiztek és most csak egy-két tárgyból javítanának, hogy magasabb pontszámmal indulhassanak neki a felvételinek.

További részletekért kattintson!

 

érettségi

átver

Egy hozzászólás itt: “Friss hír az érettségizőknek! Aki a koronavírus miatt kihagyja a jövő héten, leghamarabb ősszel futhat neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.