Legfrissebb hírek - Városi Kurír

Sorting by

×

Betlehem Dávid hetedik, míg Rohács Réka a 15. helyen végzett 5 kilométeren

Betlehem Dávid a hetedik, Rasovszky Kristóf pedig címvédőként a kilencedik lett hétfőn a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében. A nőknél Rohács Réka a 15., Balogh Vivien pedig a 24. helyen végzett a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.

Tovább

Leszakadt egy Jókai utcai ház tetőzete! – A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat….

Leomlott a VI. kerületi, Jókai utca 1. számú ház tetőzetének egy része hétfő reggel háromnegyed tíz körül. A rendőrség is megerősítette, hogy a balesetben négyen sérültek meg: egy ember súlyosan, három pedig könnyebben. Mindannyian az utcán tartózkodtak, amikor a baleset történt.

Tovább

Gulyás Gergely elégedett a gazdaságunk teljesítményével, -az Ő fizujával ez érthető- és Ön?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közmédiának adott interjúban a magyar gazdasági helyzetről azt mondta: „Most tartunk ott, hogy az uniós átlag GDP 74 százalékát értük el, Portugáliát megelőztük, ami szerintem nagy teljesítmény” – fogalmazott, majd hozzátette: ha úgy haladnak most is, mint az előző ciklusban, akkor szerinte elégedettek lehetnek majd. Ön is ezt érzi a közért-pénztárnál?

Tovább

Halálra akarta inni magát egy bántalmazott kiskamasz – Ki (kik) a bűnös?

Már korábban többször is foglalkoztunk az iskolai bántalmazássok egyik fontos alfajával, amelyben a gyerekek egymást bántalmazzák, méghozzá nagyon durván. Egy áldozat, egy 13 éves  kislány, most majdnem az életét is eldobta bántalmazó társa miatt,

Tovább

Az V. kerületben nyolcan szavaztak Schmuck Andorra!

Az egykori szocialista, majd szociáldemokrata és nyugdíjas párti politikus Schmuck Andor összesen nyolc szavazatot kapott, míg Burián-Kozma Dávid, a Munkáspárt-ISZOMM jelöltje ezt is alul tudta múlni két szavazattal.

Tovább

Karácsony Gergely: a „melyikünk a legnagyobb kicsi” játék nem vezet sehova – Egy kommentelő: “talán az általános jólét és a tömegek jelentős intellektuális fejlődése okozza…”

Négy budapesti kerületben, öt megyeszékhelyen és kilenc egyéb településen tartottak vasárnap olyan időközi önkormányzati választást, ahol párt, vagy pártok jelöltjei is indultak. Az ilyenkor megszokott független győzelmek mellett a vasárnap egyértelmű nyertese a Fidesz-KDNP. Karácsony Gergely szerint a szavazók büntetésének lehettünk tanúi. Ön szerint?

Tovább

Magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében – Csak a célfotó döntött a mieink javára

A Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású váltó 1:04:43.00 órás eredménnyel végzett a második helyen a németek mögött, az olaszokat célfotóval megelőzve.

Tovább

Szeptemberben megszorulhat az a hurok a kormány nyakán, amit a pedagógusok dobtak oda

Sokan már most mellékállásban többet keresnek, mint tanárként, és a felmondásukat is letétbe helyezték. Ha szeptemberben nem érkezik el a pedagógusok számára a pozitív fordulat a kormány részéről, akkor számos iskolában nem tudják elkezdeni a tanévet a tömeges felmondások miatt – állítja a Pedagógus Szövetség (PSZ) elnöke, Szabó Zsuzsa,

Tovább

Holoda Attila: a hamis biztonságérzet kormányzati sugalmazása eltompítja az emberek normális veszélyérzetét

„Spórolni kellene az üzemanyaggal, de amíg érvényben van az árstop, addig a magyar autósok ezt nem fogják megtenni” – véli Holoda Attila energetikai szakértő, aki szerint az autóstársadalom csak akkor hagyna fel a pazarlással, ha az üzemanyag drágább lenne, vagy ha csak egy bizonyos jövedelemszint alatt járna támogatás az autós közlekedéshez.

Tovább

A nagy átverés! – Karácsony Gergely titokzatos videóhívást kapott egy megszólalásig -sőt azután is!- Kricskónak tűnő férfitől

Mivel egyáltalán nem vagyok értője a kíberbűnözésnek, csak feltételezni tudom, hogy a XXl. században -támaszkodva filmélményeimre- nem nagy cucc bárki mását megalkotni, aki természetesen az illető hangján és fizimiskájával próbálja csőbe húzni a kiszemeltet. Úgy tűnik, Karácsony Gergely “célszemély” lett.

Tovább