Banánköztársaság - Városi Kurír

Sorting by

×

Rab László: zombilét ásóval, kapával – Egyik napról a másikra nem lesz vége

Tombol a nyári zűrzavar, az ember menekül a kertbe, a párom megtanult glettelni és festeni, április 3 óta a politika valami egészen idegesítő, megoldhatatlan probléma lett az életünkben. Orbán nyomta a 4 millió forintokat választás előtt az államtitkároknak, elvtelen gané kormányzás folyik az országban, de nem tudjuk megállítani. Rab László szŰrreál összefoglalója a 25-ös hétről.

Tovább

Sose adom fel!- Én ezt tanultam Száva kapitánytól és Göncz Árpádtól! – Akkor is forró nyár volt

Azon a nyáron amikor “megismerkedtem” Száva kapitánnyal 1982-t írtak. A pécsi Leőwey Klára gimnáziumba jártunk, a másodikat végeztük el éppen. Forró nyár volt, amikor felszálltunk a vonatra és elmentünk Szegedre építőtáborba.

Tovább

Hadházy: Kövér nagy szívességet tesz ezzel a pitiáner játékkal….

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egyedüliként bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését, a parlamenti eskütétel helyett a Baranya megyei Kisvaszaron tett alternatív esküt. Elmondása szerint azért nem ment be, mert “nem akarta ünneplőben végignézni, ahogy a Választási Bizottság beszámolója után a parlament megszavazza, hogy ez egy tisztességes és demokratikus választás volt.” Kövér László házelnök május elején megígérte, hogy “…természetesen lesz lehetősége Hadházy Ákosnak letennie a képviselői esküjét, de hogy mikor, azt még nem tudni…”.

Tovább

Orbán Viktor koronázási ünnepségére itt lehet helyet foglalni!

Mi a közös Orbán Viktorban és Isaurában? A válasz előtt elevenítsük fel a Rabszolgasors című brazil televíziós sorozat 1986-tól futott a hazai képernyőkön, melyben Isaura, a rabszolgalány keserű hétköznapjait követhettük nyomon. A kosztümös szappanopera olyan égbekiáltóan sikeres volt Magyarországon, hogy állítólag az emberek pénzgyűjtésbe kezdtek a rabszolgalány felszabadítására. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, de…..

Tovább

Nehéz-Posony Kata: életmentés vs Fina szabályzat

Valamennyi jogágat átható alapelv az emberi élet sérthetetlensége, és annak megmentésére vonatkozó általános kötelezettség, amit nem írhat felül sem jogszabály, sem szerződés, pláne nem egy versenyszabályzat. Az alapelvből számtalan szabály következik, például, hogy az adott esetben jogellenes magatartást is jogszerűvé teheti, vagy bűntetlenséget eredményezhet, ha arra kifejezetten azért volt szükség, hogy életveszélyt hárítson el – fejtette ki Dr. Nehéz-Posony Kata ügyvéd.

Tovább

Rab László: instállom, hejretyutyutyu

A kormány a 400 forintos euró árnyékában döntött úgy, hogy visszaforgatja az idő kerekét, és újra bevezeti a vármegyét meg az ispánságokat. Támogatom a modern törekvéseket, szerintem a lakosságot hamarosan jurtákba lehetne áttelepíteni. Rab László szŰrreál összefoglalója a 24-es hétről.

Tovább

Parázs vita Vagesz kirúgásáról – Rendkívüli lapzsemle….

A “9” című ferencvárosi ingyenes önkormányzati lap szerkesztőinek, újságíróinak sorsáról június 22-én döntenek véglegesen. A dolgok jelenlegi állása szerint Vágvölgyi B. András főszerkesztőnek hülye indokokra hivatkozva hirtelen felmondott a kerületi médiacég főnöke, a lapnál összegyűlt minőségi újságírócsapat pedig egyértelművé tette: ha a kerületet vezető egyesült ellenzék képviselőinek nem jön meg az esze, ők is testületileg távoznak.

Tovább

Orbán ügyeletes zsenije, Nagy Márton, újabban hülyeségeket beszél – Ki érti ezt?

Szerintem eljön az idő, amikor a pszichológia szakosoknak tanítani fogják a Nagy Márton jelenséget. Idáig nagyon jól menedzselte magát, okos ember látszatát felépítve: Ő az Orbán rezsim egyik szellemi ásza makrogazdasági, pénzügyi kérdésekben- írja közösségi oldlaán Raskó György közgazdász.

Tovább

Négynapos munkahét, érdekel?

Társadalmi vitát kell folytatnunk a négynapos munkahétről! Vitán felül áll, hogy az elmúlt évek járványidőszakai és társadalmi változásai jelentősen átírták a mindennapjainkat, elsősorban a munkavégzéssel összefüggő rutinjainkat és megszokásainkat. A covid-időszak bizonyította az úgynevezett „home-office” létjogosultságát és a rugalmasabb munkavégzés hatékonyságát bizonyos ágazatokban – kezdte rendszeres vasárnapi nyílt levelét Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő közösségi oldalán.

Tovább

Rab László: szerénység a köbön, avagy angolverés, mely a Holdról is látszik

Szállong a futballválogatott, Minikénknek dagadhat a keble, ráadásul hülyére keresi magát az orosz olajbulival. Sikert sikerre halmoz kékgatyás vezetőnk, épp csak a forint megy lassan, de biztosan szarrá. Rab László szŰrreál összefoglalója a 23-as hétről.

Tovább