Kerítésen innen - Városi Kurír

Sorting by

×

“Próbáljuk meg!!!! Mindenki szóljon még 3 embernek!!!” – Fantasztikus összefogás az Átriumért!

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot… és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” – írja csütörtök esti posztjában az Átrium Színház. Ma vasárnap van és úgy tűnik, a nézők összefogtak a teátrumért.

Tovább

Ma, elnökválasztás a Jobbikban

Ma tartja elnökválasztó kongresszusát a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A tanácskozás összehívására azért volt szükség, mert ugyan a küldöttek több mint 70 százalékos többséggel május 7-én újraválasztották a tisztséget 2020 januárja óta betöltő Jakab Pétert, ám ő alig egy hónappal később – frakcióvezetőségének megtartása mellett – lemondott a posztról.

Tovább

Müller Cecília érti a csíziót: nő a fertőzöttek száma, tehát nem kell maszkot hordani a szociális intézményekben! – Reméljük nem hallgatnak rá…..

Megváltozott a koronavírus hullámzásának megszokott ritmusa. Sok idő nem telt el a világjárvány kezdete óta, de az elmúlt lassan két és fél évre nagyjából igaz volt, hogy Európában tavasszal-ősszel tetőzött a járvány, a nyár csendesebb volt. A hazai szennyvízadatok azonban azt mutatják, hogy újra támad a vírus. Ehhez képest nemzeti Müller Cecíliánk…..

Tovább

Mától a “füstölgés” jóval drágább mint, tegnap, de nem érdemes megjegyezni, ez csak a kezdet! – Kilőtek a cigaretta árak!

Több, a dohányosok körében népszerű márka ára már átlépte a 2.000 forintot is a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság (SZTFH) honlapja alapján. Nem érdemes azonban megjegyezni a cigaretta új árát, mert hétről hétre emelkedhet.

Tovább

Csak magyar görögdinnye lesz az Aldiban és a Lidlben is, a dinnyeszezon akár szeptember végéig eltarthat

Elindult a hazai dinnyeszezon, az elmúlt néhány évvel ellentétben jó esély van egy “nagyon pozitív” szezonra – jelentette ki Mártonffy Béla pénteken a Békés megyei Medgyesegyházán tartott szezonnyitó sajtótájékoztatón. 

Tovább

Perintfalvi Rita: kéretlen kérdéseim Böjte Csabához – Az intézményeiben súlyosan bántalmazott gyermekek ügye kapcsán

Amellett, hogy mélységes együttérzésemet szeretném kifejezni az áldozatok felé, el kell mondanom, hogy vérlázítónak és egyben égbe kiáltó bűnnek tartom, hogy ilyesmi megtörténhetett a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó gyerekvédelmi intézményekben!

Tovább

Figyelem! Ma brutális változások lépnek életbe, böngésszen, hátha Önt is érinti valamelyik!

Elsősorban az adóemelésekről szóló szabályozások lépnek életbe július 1-jével, de több határidő is lejár. A kormány extraprofitadónak nevezett, valójában inkább különadócsomagnak tekinthető új rendelkezései szerint a változások hivatalosan 2022. július 1-jétől hatályosak.

Tovább

Ma tetőzik a kánikula! –  Az UV-sugárzás szintje országszerte elérheti a nagyon erős szintet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az országban napközben 34-40 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Késő estére 21 és 30 fok közé mérséklődik a meleg, a nyugati megyékben lesz hűvösebb.

Tovább

A Mészáros-jelenség kicsiben – Makkgyűjtéssel foglalkozó közmunkás lett Somlószőlős legfőbb építési vállalkozója!

Minek változtatni azon, ami a “főnöknek” olyan remekül működik! Az egykori gázszerelő -Mészáros Lőrinc- csodás gazdasági felemelkedése megszédítette a talpasokat és azt fundálták ki, hogy ilyet ők is tudnak a sokkal kisebb “szemétdombjukon”. A tervet tett követte és már folyt is az unió- és a hazai kisemberek adóeurója-forintja számolatlanul.

Tovább

Már az MNB-nek sincsenek jó hírei, ősszel tombolhat az infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább

Független Benzinkutak Szövetségének elnöke: optimista forgatókönyvem nincs, csak pesszimista, és a pesszimistán belül különböző fokozatok vannak

Június utolsó vasárnapján Siófokon egyetlen benzinkút sem volt nyitva, vagy nem lehetett kapni üzemanyagot, így akik elindultak a főváros felé a Balaton-partról, teljesen meg voltak lőve, mert nem tudtak hol tankolni – írta az rtl.hu-ra hivatkozva a napi.hu.

Tovább

Folyamatos gyermekbántalmazás Böjte Csaba szerzetes gyermekmentő menhelyén – 30 év börtön

Harminc év végrehajtandó börtönre ítélte szerdán alapfokon a csíkszeredai bíróság a Böjte Csaba szerzetes által létrehozott és működtetett dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt alkalmazottját, aki az ügyészek szerint tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában. A vádiratban 36 bűncselekmény szerepel.

Tovább

Csak erős idegzetűeknek! – Drágul a BKK, megjöttek az új napijegyárak – Úri passzió lesz a bliccelés

A BKK jegy- és bérletárai közel 10 éve nem emelkedtek, miközben a közösségi közlekedés költségei folyamatosan nőttek. Egekben az energiaárak, a koronavírus-járvány miatt csökkentek a jegyek és bérletek eladásából származó bevételek, valamint évről évre apad a fővárosi közlekedésre fordított állami támogatás is.

Tovább