Kerítésen túl - Városi Kurír

Sorting by

×

Teljes magyar oktatási struktúra alakult Erdélyben

A magyar kormány támogatásával sikerült a bölcsődétől az egyetemi szintig terjedő teljes magyar oktatási struktúrát kialakítani Erdélyben – mutatott rá Potápi Árpád János szombaton, miután Nyárádszeredában felavatták a római katolikus óvodai napközi otthont.

Tovább

Sötét jóslat a német alkancellártól: a gázprobléma nagyobb lehet, mint a járvány okozta összeomlás

Robert Habeck szerint már dúl a háború Németország ellen, és azt az energiahordozókkal vívják A német alkancellár  egy berlini ipari fórumon beszélt arról: az orosz gázszállítás csökkentését Németország elleni gazdasági támadásnak tartja

Tovább

Varga Mihály blokkolta a globális minimumadót

Az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei nem tudtak megegyezése jutni a 15 százalékos globális minimumadóról, ugyanakkor elfogadták az eurócsoport ajánlását, hogy Horvátország csatlakozzon az euróövezethez január elsején.

Tovább

„Helló a szigorúan őrzött zónából!” – Életjelet adott magáról Alekszej Navalnij

Alekszej Navalnij két és fél éve van börtönben, büntetését azonban márciusban kilenc évre hosszabbították. Az orosz hatóságok 2021 januárjában tartóztatták le, nem sokkal azután, hogy leszállt a gépe a Moszkva közelében található Sheremetyevo repülőtéren.

Tovább

Izrael segít majd megszabadulni az orosz energiafüggőségtől?

Az Izraelben tárgyaló Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint Izrael segít majd  megszabadulni az orosz energiafüggőségtől – jelentette a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság honlapja kedden.

Tovább

Tessék mondani, ez még tényleg az Európai Unió lenne?- Lehet, hogy hamarosan ismét csak egy szép álom lesz a “határtalan” Európa

Határozottabb európai határvédelmi politikát, és az Európai Unión belüli határellenőrzés újbóli bevezetésének megfontolását szorgalmazta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter Luxembourgban, az EU-tagországok belügyminisztereinek tanácskozását megelőzően pénteken.

Tovább

Folytatódik a maligán-háború – A székelyföldi magyar “nemzeti” Csíki Sör esete a román tiltással

A Csíki Sör Manufaktúra a Facebook-oldalán tudatta a hírt, miszerint a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, mert 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként a Székelyföld megnevezés szerepel.

Tovább