Kultúra - Városi Kurír

Sorting by

×

Átrium: köszönettel tartozunk Fekete Péternek és Vidnyánszky Attilának. Nélkülük, az ő pusztító és romboló szándékuk nélkül ez az összefogás soha nem jöhetett volna létre!

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot… és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” – írta csütörtök esti posztjában az Átrium Színház. Ma vasárnap van és úgy tűnik, a nézők összefogtak a teátrumért.

Tovább

“Próbáljuk meg!!!! Mindenki szóljon még 3 embernek!!!” – Fantasztikus összefogás az Átriumért! – Frissítve!

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot… és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” – írja csütörtök esti posztjában az Átrium Színház. Ma vasárnap van és úgy tűnik, a nézők összefogtak a teátrumért.

Tovább

Nekik is a torkukon térdel az Orbán-kormány – A független színházak halálsikolya

Egy jó ideje már, hogy a kormány célkeresztjében szerepelnek a független színházak, azok a műhelyek amelyek egy ideig a TAO nyújtotta, ugyan labilis, de mégis csak valami féle biztonság tudatában nem raktak lakatot a szájukra, és szinte elsőszámú kritikusai voltak az Orbán Viktor építette államnak.

Tovább

Már csak 4916 évet kell várni az időkapszula kinyitásáig

Mindkét Westinghouse időkapszula 50 láb (kb. 15 méter) mélyen található a világkiállítás (illetve New York) Flushing Meadows Park nevű részén. A kapszulák helyét jelenleg egy betonkocka jelzi. Az időkapszulák tervezett kinyitása 6938-ban lesz, ötezer évvel az első kapszula elásása után.

Tovább

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének

Haumann Péter halálával tizenegyre csökkent a nemzet színészeinek a száma, ezért szerda délelőtt hagyományosan a Nemzeti Színházban gyűltek össze tanácskozni a nemzet színészei, és Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas színművészt, színházi rendezőt és színiigazgatót, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották.

Tovább

Átadták 2022 Magyar Mozgókép Díjait

Átadták az idei Magyar Mozgókép Díjakat a Magyar Mozgókép Fesztivál zárógáláján Veszprémben vasárnap. A legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat a Külön falka kapta, a legtöbb díjat – öt elismerést – Enyedi Ildikó A feleségem története című alkotása nyerte el.

Tovább

A játszma díszbemutatójával nyílt meg a Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben

A rendezvénynek helyt adó Hangvillában tartott pohárköszöntőjében Can Togay, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program művészeti és kreatív főtanácsadója reményét fejezte ki, hogy a környéken otthonra lelő filmfesztivál hozzájárul a régió újrapozícionálásához. 

Tovább

250 év intenzív jelenlét után szinte teljesen eltűntek a zsidók Makóról

Az Alföldön először Makón telepedtek le zsidók, hozzájárultak a hagyma világhíréhez. Akik életben maradtak, elmentek, de hazajárnak, Jeruzsálemből is.

Tovább