Furcsa fóti összefüggések

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy ne költöztesse ki a Fóti Gyermekközpontból az ott élő gyerekeket.

Kövér László erősen protezsálja

A DK frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely szerdán budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a parlament elé került a kereszténydemokrata Harrach Péter és Nacsa Lőrinc azon javaslata, ami állami földeket biztosítana Fót környékén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére, miközben a gyermekközpont lakóinak ki kell költözniük eddigi otthonukból.

Kérdéses, hogy nem azért kell-e menniük a gyerekeknek, hogy az a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapjon újabb területeket, amit a sajtóhírek szerint Kövér László házelnök „erősen támogat és protezsál” – tette hozzá.

Vajon a sérült gyerekeknek is szolgáltatnak?

Rónai Sándor frakciószóvivő úgy folytatta: a törvényjavaslatból nem derül ki, hogy a jelenleg Fóton élő, többségében hátrányos helyzetű és sérült gyermekek hogyan vehetik igénybe a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szolgáltatásait.

Kérdésre Arató Gergely kijelentette: a Demokratikus Koalíción belül semmilyen feszültséget nem okoz, hogy együttműködnek a Jobbikkal. Az Orbán-rendszer megdöntését, az „elnyomó és az embereket megnyomorító” kormányzat visszaszorítását, illetve a demokratikus jogok védelmét szolgáló ügyekben minden olyan politikai erővel együttműködnek, ami a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt – mondta.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Dr. Barna Lajos mindörökké azonos marad a Fóti Gyermekvárossal – Aki ott élt, tudja miről beszélek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük