Fürjes Balázs: baljós árnyak a biciklisávok körül?

Hétfő reggel a sávlezárások visszavonására tett egy „tiszteletteljes javaslatot”, ám ez sajnos nem következett be. Erről Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az államtitkár elmondta: arra tett javaslatot, hogy az autósok kapják vissza a nagykörúti kétszer két sávot, a körúti parkolók sorsáról pedig kérdezzék meg az ott lakókat és a kisboltok tulajdonosait.

A munka nem spórolható meg, legyen érdemi társadalmi egyeztetés!

– mondta Fürjes Balázs, aki szerint a biciklisávokról felemás, rossz döntés született, aki szerint az első szeptemberi reggel benyomásai rosszak, miközben azzal egyetért, hogy szükség van új egyensúlyra Budapest közlekedésében.

Az államtitkár szerint Karácsony Gergely mindenkit meglepve, egy személyben dönt a biciklisávokról

Fürjes Balázs úgy látja: szerinte környezetvédelmi szempontból a közösségi közlekedés fejlesztése a legfontosabb.

Az államtitkár támogatja a kerékpársávok létesítését, de hiányolja a konzultációt

Fürjes hangsúlyozta: a főutak közlekedési rendje városházi hatáskör, de a közlekedés fejlesztésében a mindenkori kormánynak kulcsszerepe van. Hozzátette: amíg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülését nem mondta le a főpolgármester, volt szakmai párbeszéd.

Fürjes Balázs elmondta azt is: ha a fővárosban erre van készség, akkor szívesen megvitatják a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsban ezt a kérdést, de szerinte az lenne legjobb, ha visszavonnák az intézkedést.

Ami a Lánchíd felújítását illeti, az erre

a kormány által még Tarlós Istvánnak megígért 6 milliárd forint benne van a jövő évi költségvetésben

Ezt a pénzt akkor is megkapja a főváros, ha nincs alagút és villamosalagút, csak kössenek szerződést a munkálatok megkezdéséről.

Forrás: atv.hu

szélrekord

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük