Fürjes Balázs: nem tartom valószínűnek, hogy a kormány 20 milliárdot elővarázsoljon a Biodóm befejezésére

A Városligetben negyedbe hagyva tátongó Biodóm költségét eredetileg 15,7 milliárdra becsülték, 2017-ben már 43,7 milliárdnál járt, egyes becslések szerint jelenleg 63 milliárdot mutat a kijelző.

A Biodóm-projekt a Vidámpark egykori területén a kormány terve szerint a Kárpát-medence ősi élővilágát jelenítené meg

Az építkezés már a tervezés korszakától ellenvélemények kartácstüzében áll, ám az Orbán-kormány szokásához híven nem törődve semmivel gyalogolt előre tervezett útján.

A nagy városligeti meneteléshez, akárcsak a többi ötletéhez, kiváló segítőtársra akadt Tarlós István függetlenre maszkírozott kormánypárti főpolgármester személyében.

fotó: 444.hu

Miután változott a főváros vezetése,

több más projekt mellett a Biodóm-beruházás folytatása is komoly vitakérdés lett a kormány és Karácsony Gergely újonnan megválasztott főpolgármester között, különösen az után, hogy a Persányi vezette intézmény még az elmúlt évben újabb 20 milliárd forintos igénnyel fordult az államhoz.

Ez volt az a végső összeg ami kirobbantotta a kormány és a főváros között a Bidóm háborúz, és ami úgy tűnik 21 év szolgálat után elsöpört Persányit.

A kormány széttárja a kezét – nem stadion ez!

“Várjuk a városvezetéstől, hogy tisztába tegye ezt az ügyet,”

-mondta a többszörösére drágult állatkerti fejlesztésről, a Biodómról Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Inforádióban.

A kormány két ütemben vállalta 47 milliárd forint kifizetését a tisztán fővárosi beruházásra, amit a Fővárosi Állatkert terveztetett, intézte a közbeszerzéseket, a kormány semmilyen módon nem szólt bele.

“Fővárosi kontroll alatt volt és van….”

Nem tartom azt lehetségesnek, hogy 20 milliárd forintot a kormány valahonnan elővarázsoljon

Fürjes nagylelkű ajánlata

A főváros vezetésének azt ajánlja Fürjes, hogy licitáltassa a kivitelezőket, esetleg hagyjon ki pár dolgot az eredeti elképzelésből és, ha belemennek abba, hogy a Hermina útra tervezett Hermina garázst, ami 700 autónak lenne mélygarázsa sztornózzák, akkor az arra szánt pénzt megkaphatják. Ez cirka 5 milliárd forint. Ez a jelenlegi állás, amire biztosan születik majd egy reakció és arra is, meg arra is……

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük