Fürjes Balázs megint füllentett egy méreteset, de Budapest főtájépítésze az orrára koppintott

Fürjes Balázs, akit a Fidesz szemmel láthatóan Karácsony Gergely kihívójának treníroz és építget, mindenben igyekszik megfelelni megbízói igényeinek. Ezek közé tartozik az ókor-ókor már-már szemérmetlen nagyotmondás is. Jól láthattuk Fürjes füllentés(?)beli képességét a Duna Aréna és több más “hozzátartozó” gigaberuházás környékén elejtett nyilatkozatában is. Most a kétségkívül impozáns méretű csepeli közpark építésének megkezdése okán mondott nagyot a miniszteri biztos.

Nekik a nagy nem elég nagy, náluk csak a legnagyobbak játszanak?

Fürjes Balázs maga is beszállt a kormánysajtó hozsannázásába miszerint:

“Megkezdődött a Csepeli Közpark építésének előkészítése, ami a maga 36 hektáros területével Budapest egyik legnagyobb parkja lesz .”

– írta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Facebookon.

A bejelentés tárgyszerű válaszra sarkalt Budapest főtájépítészét, Bardóczi Sándort:

 • Budapest legnagyobb parkja a Népliget = 129 hektár
 • Budapest második legnagyobb parkja a Margitsziget = 96 hektár
 • Budapest harmadik legnagyobb parkja (volt) a Városliget = 81 hektár – amíg el nem kezdték beépíteni.
 • Budapest negyedik legnagyobb parkja az Óbudai-szigeten található Május 9. park = 80 hektár.
 • Budapest ötödik legnagyobb parkja a Gellért-hegyi közpark = 39 hektár

Nos, csak ezután jön a sorban a Csepel-sziget csúcsára tervezett új közpark a maga 36 hektárjával

Még városi nagyparknak számít így is, hisz 25 hektár feletti, de méretét tekintve így csak a hatodik tud lenni. Negyedakkora tehát, mint a Népliget. Ennyit a hírek szerinti “egyik legnagyobbról”. Lehetne persze jóval nagyobb. A masterplan-t “kijavítva” mutatom, hogyan közelíthetné meg a 100 hektáros méretet. Ha lemondana a tervezett fejlesztés sok-sok, a nagyközönség elől elzárt (és burkolt) sportterületről, csarnokról és épületről. Azt remélem, hogy ez még lehetséges. Persze a városban megszülető minden új parknak örülni kell…

Fürjes

 

A főépítész  gondolatmenetében nem nevesíti Fürjest, de aki követi az eseményeket, annak egyértelmű, mi sarkallta a poszt megírására.

A hét másik giga blöffje:

Fürjes

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

3 hozzászólás

 • 2021.03.13 - 15:24
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon kis kaliber vagy te Karácsonyhoz, már a megjelenése egy mama puhány meleg kedvencére hasonlit, jobb ha kussol ez a kis porszem…

  Válasz
 • 2021.03.13 - 18:29
  Közvetlen hivatkozás

  Engem nagyon dühít, hogy az önkormányzatok nyakára tették a kormányhivatalokat, hogy azok döntenek szinte mindenről, mindenbe belepofáznak, és a településeken élőknek már szinte semmi joga nincs.
  Fürjes úr teszi a dolgát, remélem, 22-ben sokan ugyancsak tenni fogják a dolgukat, és utána visszaadják az önkormányzatok önállóságát. Ha arra gondolok, hogy ma bárhol, bárki ablaka elé felhúzhatnak egy tornyot, és ebbe a helyi önkormányzatnak nincs semmi beleszólása, kinyílik a /z egyébként nem létező/ bicska a zsebemben.

  Válasz
 • Visszajelzés: Kampányhomlokzat - Fürjes Balázs és kampánycsapata begyújtotta a közpénz-rakétákat - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük