Fürjes Balázsból valami biztosan lesz! Gulyás-pótlék, vagy Karácsony-kihívó – még nem eldöntött…..

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár neve több leendő funkcióval kapcsolatban szóba jöhet, belebegtették már, hogy a Fideszben Karácsony Gergely helyén látnák szívesen, de a ll. kerületben is el tudják képzelni a kormányban hatékonyabbnak bizonyuló Gyulyás Gergely hegyvidéki posztján.

Fürjes, a fideszes jolly joker…

Kormánypárti politikusok és egykori kollégái gyakorlatias megoldásokat kereső, határozott vezetőnek tartják, Karácsony Gergely azonban hónapokig jegelte a vele való hivatalos párbeszédet, mivel úgy érezte, hogy a kormány és (benne értelemszerűen) Fürjes Balázs több ízben megpróbálta csőbe húzni.

„Ha valaki, Fürjes Balázs kiválóan ismeri a Fidesz Budapest-politikáját

– mondja Gulyás Gergely a Fürjes Balázs portécikkben – de négy évvel a főpolgármester választás előtt ez

“kívül van a horizonton”.

Viszont Gulyás helyett a Hegyvidéken ő lehet a Fidesz új parlamenti képviselő-jelöltje.

Gulyás Gergely helyett a Fidesz Fürjes Balázst indítaná a Hegyvidéken 2022-ben

– derül ki az atv.hu Fürjes Balázsról készült portréjából.

“A Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak és nekem is az a véleményem, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes Balázs”

– erősítette meg Gulyás Gergely az atv.hu-nak, hogy 2022-ben az ő mostani helyén, a XII. kerületben a Hegyvidéken indulhat államtitkára, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésért felelős Fürjes Balázs a Fidesz-KDNP egyéni képviselő-jelöltjeként. Az volt ugyanis a Fidesz-elnökség álláspontja, hogy ő miniszterként többet tud majd a ’22-es választási kampányban segíteni, ha csak kormányzati feladatai lesznek. A pártelnökség ajánlást fogalmazott meg, de a jelölés joga a hegyvidéki Fidesz-szervezeté. És persze Fürjesnek is el kell fogadnia a felkérést, aki, mint Gulyás Gergely mondta

„nagyon megtisztelőnek tartja a lehetőséget és túl komolynak ahhoz, hogy elhamarkodott választ adjon”.

Fürjes-mórika: jaj, ne már…..

Fürjes Balázs az atv.hu kérdésére elzárkózott az elől, hogy kommentálja lehetséges képviselőjelöltségét.

„Megtisztelő és komoly felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését. Ott van a család is: ez a vállalkozás komoly fordulat lenne személyes életünkben. Családként működünk, az egész családot érintő döntéseket mindig megbeszéljük a feleségemmel. Most ez sem egyszerű, ő 7/24-es szolgálatban van, négyhónapos a kisfiunk”

A teljes portrét itt olvashatja el.

orbán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük