Gondolom jövőre megjelenik Karácsony „független” kihívójaként – véleményezték Fürjes Balázs lemondását a kommentelők

A hétfői délután bombahíre kerítésen belül, hogy a Fidesz csodasrácának tartott Fürjes Balázs, hogy lemond a miniszterhelyettesi megbízatásáról. Elmondása szerint kevés lenne neki a nap 24 órája ahhoz, amit további életében tenni kíván. A kommentelők fantáziája beindult….

„Új utakon, új feladatok felé

A mai napon, megköszönve a bizalmat és a közös munkát, új feladatok vállalásáról és a miniszterhelyettesi megbízatásról való lemondásról egyeztettem Gulyás Gergely miniszter úrral. Áttekintve a helyzetet miniszter úr elfogadta: lemondok államtitkári megbízatásomról és más területen folytatom a munkát.

Az ok egyszerű:

több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre életemben, amelyeknek szívesen teszek eleget, ám amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz.

E kihívások egy része a magánszektorból érkezik és döntően izgalmas városépítési feladatokban való részvételről szól. A terep nem idegen nekem, harmincéves pályafutásom felét töltöttem a vállalati világban vezetőként és egy nagy nemzetközi ügyvédi irodában –

most visszatérek oda, ahol korábban sok mindent tanultam és ahol, mindig csapatjátékosként, másokkal együtt már egyszer sikerült szép eredményeket elérnem.”

„A kihívások másik része a sport világából talál meg

A Magyar Olimpiai Bizottság felkért arra, hogy pályázzam meg a NOB-tagságot.

Ez óriási megtiszteltetés! Már maga ez a megmérettetés is, valamint a brisbane-i olimpiát előkészítő bizottsági tagságból eredő feladatok – az augusztusi atlétikai vb társelnöki megbízatása mellett –, jóval több időráfordítást követelnek, mint amennyit az államtitkári munka enged.

Ezért döntöttem úgy, hogy már most lemondok a miniszterhelyettesi megbízásról.

Irány újra a civil élet,

rugalmas munkát fogok vállalni a magánszektorban, hogy kellő erővel tudjak koncentrálni a nemzetközi sportdiplomáciai feladatokra is. A döntésemnek természetesen van kockázata, hiszen a pályázatom sikere egyáltalán nem garantált – ám vannak az életben vissza nem térő lehetőségek, feladatok és szolgálatok, amikért érdemes akár nagy kockázatot is vállalni.

Tizenkét éve folyamatosan dolgozom a kormányban, szép és fontos országépítő munkákban vehettem részt.

A bizalmat mindig teljesítménnyel, munkával igyekeztem meghálálni. Ez a tizenkét év kormányzati munka, benne többek között a MOME Campus, a Ludovika Campus egyetemfejlesztések megvalósításával, a Puskás Aréna, az MVM Dome, a Duna Aréna, a Groupama Aréna felépítésével, a 2021-es budapesti úszó Eb, a 22-es vizes vb, az UEFA 2020 labdarúgó Eb budapesti részének, a világelső World Urban Games-nek a megszervezésével, Magyarország képviseletével a nemzetközi sportdiplomáciában, a budapesti városépítő munkával életem legszebb időszakai közé tartozik. Hálásan köszönöm a bizalmat!”

A kommentekből….

„Azaz végképp parkolópályára került. Kár, mert nagy szüksége lenne a Kormánynak arra a tárgyalásokra épülő korrekt stílusra, amelyet képvisel, szemben a Habony-propaganda egybites üzeneteivel.”

„Az én szemléletemben már nem volt tovább gyomra mindazon disznóságok további képviseléséhez, amelyeket a jelenlegi kormányzat művel.”

„Hát, igen. Lázár János megjelenése után kicsit nehéz lehetett bármi hasznosat is tenni. Pedig Fürjes, Vitézyvel nem voltak rossz páros: Vitézy ui. messze földön az egyetlen olyan főhivatalnok (volt), aki értett ahhoz, amit irányított. Nem volt tévedhetetlen, ld. a Déli Körvasút vagy a Kelenföld-Nyugati vasúti alagút tervét: de legalább megalkotta a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát, ami tartalmazta 46 Budapest környéki (és budapesti) vasútállomás P+R és reggeli-esti ráhordásos forgalmi koncepcióját. Lázár persze ezt is törölte. Megjegyzés: nagyon nehezemre esett Lázár János nevét – kétszer is – dehonesztáló jelzők nélkül leírnom. Büszke vagyok arra, hogy sikerült.”

„Már meglepődtem, hogy egy versenypiaci állást vállalt el. De nem. A közpénz közelében jobb maradni.”

„Ámítás! Még, hogy új utak! Készíti elő a népharagot kiváltó olimpiát!”

„Na végre, megtette uram, amit a haza kíván Öntől!Már csak az lenne a hab tortán,ha rábírná a min.elnököt, hogy ő is mondjon le.”

„Belátta, hogy süllyed a hajó, ideje továbbállni, amíg nem késő”

„Lesz még szükség rendes, becsületes konzervatív emberekre a jövőben: ne exponálja magát tovább ezzel a sleppel!”

„Gondolom jövőre megjelenik Karácsony „független” kihívójaként a polgármesteri választáson..”