Fürjes -az ügyeletes jó-zsaru- “melegen ajánlja” Karácsonynak….

Fürjes Balázs -átvéve a nagy elődök szokását- a Twitteren és levélben is üzent Karácson Gergelynek, amiben “tisztelettel javasolja”, hogy csak a kormánnyal való egyeztetés után döntsön a Közgyűlés a Városligetről, mert különben….

Karácsony Gergelyék szerdán dönteni akarnak ….

Karácsony Gergelyék szerdán dönteni akarnak a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) módosításáról a Fővárosi Közgyűlésben. Fürjes Balázs szerint ezzel a Főváros elmulasztja a Fővárosi Közfejlesztesek Tanácsának szabályai szerint szükséges előzetes egyeztetést. Az államtitkár azt kéri, csütörtökön, az FKT-ülésen közösen vitassák meg a VÉSZ-t, és csak az egyeztetés után döntsön a Fővaros – tudta meg az atv.hu kormányzati forrásból.

Na de Karácson úr!….

A Budapestért felelős államtitkár levelében azt sérelmezi, hogy a Fővárosi Önkormányzat rendre úgy hoz döntéseket az állami beruházásként megvalósuló Liget programról, hogy előzetesen nem egyeztet arról a kormánnyal.

Az Orbán-Tarlós-megállapodás alapján született kormányhatározat úgy rendelkezik:

a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén kell megtárgyalni és állást foglalni (javaslatot kidolgozni) a Városligeti Építési Szabályzatot érintő kérdésekben is.

A közös egyeztető fórum, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa pedig csütörtökön ülésezik.
Fürjes Balázs levelében az előzetes szakmai párbeszéd lefolytatását kéri Karácsony Gergelytől a kormány képviselőivel.

“Az FKT-kormányhatározat alapján különösen is kérjük és javasoljuk, hogy annak szabályai betartásával a VÉSZ módosítás tervezetét közgyűlési döntéshozatal előtt, szakmai párbeszéd keretében, a korrekt partnerség elvének megfelelően vitassuk meg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában és csak azt követően szülessen közgyűlési döntés”

– írja az államtitkár Karácsony Gergelynek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük