Fürjesék nem tudják, hogy a Lánchíd pártsemlegesen szakadhat le?

Tényleg elhiszik a fideszes fiúk, hogy, ha nem egyeznek meg a fővárossal a Lánchíd felújításának finanszírozásában és nem biztosítja kormányuk a közpénzünkből a megfelelő összeget, akkor pártsemlegesen “bármelyik pillanatban” a Dunában találhatják magukat?

…Karácsony csökkentse a műszaki tartalmat…”

A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Lánchíd felújítására Tarlós István korábbi főpolgármester a kormánytól hatmilliárd forint támogatást kért; ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll

– közölte a Budapest Fejlesztési Központ kedden az MTI-vel.

A Fürjes Balázs államtitkár irányításával működő Budapest Fejlesztési Központ azt írta:

a Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdonában van, felújítása az önkormányzat feladata. Tarlós István a kormánytól 6 milliárd forint támogatást kért a munkálatokra.

“Álljuk a szavunkat, ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll”

Hozzátették azt is, hogy a főváros a felújítást célzó közbeszerzésen túlárazott ajánlatokat kapott.

“A városvezetés az elmúlt 100 napban számtalan intézkedést tehetett volna és tehetne még most is azért, hogy olcsóbb legyen a munka”

(Tarlós erről 2019 szeptemberében így vélekedett:

“A főpolgármester a túlárazott Lánchíd tendereket ugyanúgy visszadobja, ahogy kétszer is tette azt a 3-as metró infrastruktúra pályázataival. A Lánchíd pedig ugyanúgy megújul, ahogy felújítjuk a 3-as metrót is”

Nyolc ajánlat érkezett

szeptemberben az utoljára a szocializmus idején felújított Lánchíd, a Széchenyi István tér és a budai váralagút felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárásban az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig.

A BKK közleménye szerint a Lánchíd és a Széchenyi István tér felújítására a Dömper Kft. 27 milliárd 998 millió forintos, az STR Mély- és Magasépítő Kft. 27 milliárd 170 millió 408 ezres, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. 25 milliárd 917 millió 856 ezres, az A-Híd Építő Zrt. pedig 24 milliárd 643 millió 130 ezer forintos ajánlatott tett.

A budai váralagút felújítására az A-Híd Építő Zrt. 11 milliárd 213 millió 583 ezer forintos, a Dömper Kft. 10 milliárd 599 milliós, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. 9 milliárd 901 millió 301 ezer forintos ajánlatott tett, míg a STR Mély- és Magasépítő Kft. 11 milliárd 21 millió 963 ezer forintért végezné el a munkát.)

A Budapest Fejlesztési Központ felhívta a figyelmet arra is,

hogy főváros árfelülvizsgálatot rendelhet el, csökkentheti a műszaki tartalmat, tárgyalásokat kezdhet az ajánlattevőkkel, szigorú árlicitet tarthat vagy teljesen új közbeszerzést folytathat le szigorúbb feltételekkel.

“Azt javasoljuk a budapesti városvezetésnek, hogy éljen bátran a közbeszerzés lehetőségeivel, folytasson le egy új, szigorúbb eljárást. Lépjen fel a túlárazás ellen és mutassa meg: az új városvezetés képes olcsóbban elvégezni a beruházást”

Ha a városvezetés ugyanarra a munkára olcsóbb ajánlatokat kap,

“a kormány akkor sem fogja csökkenteni a hatmilliárdos támogatást, arra biztosan számíthat a főváros. Budapest nem csatatér, a kormány nem a konfliktusokat, hanem a megoldásokat keresi. Ez a fővárosiak érdeke”

– összegzett a Budapest Fejlesztési Központ.

Egy hozzászólás itt: “Fürjesék nem tudják, hogy a Lánchíd pártsemlegesen szakadhat le?

 • Avatar
  2020.03.09 - 12:08
  Közvetlen hivatkozás

  Menjenek a halalba….Mit koltottek ertelmetlen stadionokra, ez a varos adja az orszagos GDP 40%-at, a Lanchidon es kornyeken turistatomegek vannak (igen, a turisztikai bevetelek adobevetelt generalnak, ami megintcsak a kormanynal csapodik le) es erre szar hatmilliardot szannak az egeszre :(

  Most nem akarom a kisrogan miniszteriumanak vagy a “koztevenek” a koltsegveteset emliteni, eleg ha a Puskas stadion vagy a vizesvb araval hasonlitjuk….

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük