Ahogy arról a Városi Kurír is beszámolt, Gy. Németh Erzsébet a DK újbudai országgyűlési képviselőjelöltje éppen a nőnapon hívta ki vitára fideszes ellenfelét Simicskó Istvánt, aki – ahogy Gy. Németh Erzsébet mai posztjából kiderül – azóta is menekül.

[mnky_ads id=”10551″]

Simicskó István többszörösen is úriemberhez méltatlanul viselkedett

Pont két hét telt el,  hogy a nemzetközi nőnapon képviselőjelölti vitára hívtam dr. Simicskó Istvánt, Újbuda jelenlegi országgyűlési képviselőjét. A meghívást több hivatali címére is eljuttattam. Mivel Simicskó István válaszra sem méltatott, nyilvánvalóvá vált, hogy gyáván megfutamodott egy, a demokratikus jogállamban a polgárok tájékoztatására, döntéseik segítésére szolgáló fontos aktus elől.· Simicskó István többszörösen is úriemberhez méltatlanul viselkedett. Egyrészt egy hivatalos meghívásra egy sürgető kampányidőszakban illik két héten belül válaszolni – azt, hogy egy nő hívta ki vitára már szóba se hozom -, de méltatlan ez a bujkálás a miniszteri és a képviselői tisztségeihez is. Természetesen a magyarázhatatlan hallgatással elsősorban a választóit sértette meg, akik joggal tartottak igényt egy demokratikus vitára, az Újbuda jövőjével kapcsolatos elképzelések ütköztetésére.

[mnky_ads id=”10552″]

Csak halkan kérdem:

miféle eljárás, és főként miféle bátorság ez egy honvédelmi minisztertől, egy feketeöves harcművésztől? Nagyjából ugyanaz a megismert vitézség, mint óvodások paravánja mögé bújni egy ország sorsát meghatározó kampányidőszakban. A választók, szerintem tudják a választ…

Még halkabban kérdem:

nevezhető-e a választók sokoldalú, részletes tájékoztatásának a nyilvánosság kizárásával folytatott kampány, a lámpaoszlopok plakátjain való himbálódzás?
· Orbán Viktor sem vitatkozik kihívóival, így aztán Simicskó is követi ebben főnökét.
Elmenekült egy demokratikus vita elől, miközben azt harsogják a Fidesz-plakátokon: „Nekünk Magyarország az első.” Már tudjuk, és tudják a választók is – csak szavakban.
„A gyáva ember akkor is fél, ha nem kell… ” – mondja Arisztotelész. Simicskó, ha egyáltalán olvas Arisztotelészt, a szembesítéstől fél: attól, hogy kiderül, nem végezte, nem végezték el azt a munkát, amit dölyfösen megígértek. Fél, hogy egy vita során nyilvánvalóvá válik, nem ő, nem ők képviselik a jövőt, a progressziót, az emberek biztonságát. Kiderül, hogy nem csak a király, hanem a hadügyminisztere is meztelen.
(Forrás: Gy. Németh Erzsébet közösségi oldala)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét