Futár lihegve szólt: meghoztam a Gyurcsány-film előzetesét! Nézzen bele, ha érdekli! - Városi Kurír

Sorting by

×

Futár lihegve szólt: meghoztam a Gyurcsány-film előzetesét! Nézzen bele, ha érdekli!

Ma, azaz május 26-án van a 15. évfordulója annak, hogy elhangzott Magyarország 21. századi történelmének legnagyobb hatású – a sajtónak majd csak ősszel kiszivárogtatott – beszéde, amely Gyurcsány Ferenc, az egy hónappal korábbi választásokon győztes akkori miniszterelnök szájából hangzott el.

Hirdetés

Május 26-án minden kiderül…?

Néhány nappal ezelőtt ELKXRTUK címmel már létrehozták az őszödi beszédről szóló film Facebook-oldalát, ahol azt ígérték:

május 26-án minden kiderül.

Jelenleg egy öltönyös figura fotója látszik. A kép középpontjában egy hátradugott jobb kéz található. A középső ujj kivételével valamennyit behajtva tartja a kéz gazdája, ezzel a félreérthetetlen kézjellel fogalmazva meg egy újabb vizuális hadüzenetet – írja az Index.

Motoros futár vitte több lap szerkesztőségébe is a trailert tartalmazó pendrive-ot

Az ELK*RTUK-ról (korábban A hazugság ára címet lehetett hallani) a 24.hu írta meg elsőként, hogy Kálomista Gábor producer cége gyártja 800 millió forintból. Azt is megírtuk, hogy nehezen találtak hozzá színészeket, és a castingfolyamat során végig nagy volt a titkolózás a film körül. Május közepén aztán azt is kiderítettük, hogy Mózes András és Bánovits Vivianne a film főszereplői, akiket Kálomista az általa vezetett Thália Színház társulatából kért fel (Bánovits 2017-ig volt tháliás, Mózes jelenleg is az).

A szinopszis szerint….

egy ambiciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.

Egyelőre homály fedi, hogy mikor és hol lesz a premier, de iparági berkekben egy ideje kering az a feltételezés, hogy a nagy titkolózás övezte filmet a

2022-es országgyűlési választás előtt tervezik bemutatni.

Szerda délelőtt meg is tört a titokzatos csend Kálomista Gábor producer készülő filmje körül

Több szerkesztőségbe is motoros futás vitt egy trailert. Elküldhették volna e-mailben is, de a Megafim producerei – Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya – ezt a marketingtrükköt választották. Nyilván arra utalva, hogy

a kiszivárogtatók annak idején szintén futárokkal juttatták el Gyurcsány Ferenc beszédének hangfelvételeit a Magyar Rádió, az RTL Klub és az Origo internetes portál szerkesztőségébe.

Azóta sem derült ki egyértelműen, ki tette nyilvánosan elérhetővé 2006 őszén azt a beszédet, amelyben a miniszterelnök keresetlen szavakkal ismerte el, hogy hibáztak:

Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon!

Az is elhangzott beszédében, hogy:

Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz…

Forrás

 

gyurcsány

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

  • 2021.05.27 - 10:02
    Közvetlen hivatkozás

    Én annak idején követtem az eseményeket. Láttam, ahogy a tüntetők felszedik az utcaköveket, kukákat borogatnak, megdobálják a rendőröket. Emlékszem, hogy kérték Orbánékat, ne az Astoriánál gyülekezzenek, de azt tették, emlékszem az elkötött tankra, az összevegyülő tömegekre, a lovasrendőrökre – ott tényleg sok békés és nem békés tüntető megsérült. Egy, azaz egy fél szem kilövetésről tudok, gumilövedékkel. Volt vízágyú is, voltak törések, de emlékszem, hogy először oszlattak. Az emberek azonban nem oszoltak. Emlékszem a tévészékház kirablására, a törésre-zúzásra. A nemzeti vécének használt Kossuth térre. Arra, hogyan szította a Fidesz az indulatokat. Emlékszem, amikor először hallottam a Gyurcsány beszédet, megbotránkoztam, felháborodtam. A rádióban ment, épp egy kerületi rendezvényre tartottam társasággal. Ez hülye, mondtam. Aztán lehozta a Népszabadság az egészet, és megértettem, hogy mi a lényege: a politikusok mindig hazudtak a népnek, máshogy nem is lehet választást nyerni, és ideje ennek véget vetni, megmondani az igazat. Nem lehet felelőtlenül osztogatni, amikor az ország nincs olyan helyzetben. Szerintem, akinek megfelelő szövegértési képessége van, és végigolvassa a beszédet, ugyanarra a következtetésre jut, mint én. Ez nem hazugság, hanem igazságbeszéd volt, ahogyan Orbáné is, amikor azt mondta: ne azt nézzék, mit mondok, hanem hogy mit csinálok.

    Válasz
  • Visszajelzés: Ha már CÖF-vándorkiállítás: hogyan fogják körbecipelni az országon Orbán páncélautóját, amivel sietve elhagyta az Astoriát? - Városi Kurír

  • Visszajelzés: Lattmann Tamás: csak szólok: megint mindenki hülyének van nézve. És aki hagyja, az az is! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.