Futóbolondok reneszánsza, nyakunkon a megszállók! - Városi Kurír

Sorting by

×

Futóbolondok reneszánsza, nyakunkon a megszállók!

Kövér László nagy figyelmet keltő beszédet mondott az augusztusi tarsolylemezes hátrafelé nyilazó  “Kurultáj” rendezvényen. Szónoklatában, amelyet a Városi Kurír olvasóival is ismertettünk, a magyar állam egyik legfontosabb közjogi méltóságaként ennek a rezsimnek a teljes támogatásáról biztosította a rendezvényt, amely szerinte a “visszaszerzett önrendelkezésről” szól.

Hirdetés

Már megint háború van?

A Fidesz kedvenc témája, hogy a szegény magyar népet megtámadták, fenyegetik, de majd ők megvédenek bennünket az idegenektől, megszállóktól, hódítóktól, külső és belső ellenségeinktől.
Az idei “Kurultájon” elhangzottakról, Kövér László gyászos szerepléséről a Facebookon működő irodalomtörténeti csoport szerkesztőinek eszükbe jutott egy 1996-os Bächer Iván-írás is.

“A 2018-as “Kurultájon” már Kövér László is buzdította a tarsolylemezes hátrafelé nyilazókat”

– emlékeztettek bevezető soraikban a szerkesztők a Fidesz-alapító szereplésére. – “Valami “megszállókról” delirált a fideszes házelnök, meg hogy ezek a “megszállók” el akarják rabolni a “szállásterületünket”, de ehhez előbb az igaz magyar tudatot kell jól összezavarniuk, mert a tudjukkiknek ilyen ám a harcmodoruk.

Nem most kezdődött persze a futóbolondok reneszánsza,

így aztán Bächer Ivánnak is volt alkalma “előzetesen” hozzászólni a témához” – emlékeztetnek a Bächer Ivánnak szeretettel Facebook-oldal munkatársai, akik ez alkalomból azt a régi Bächer-írást idézik fel, amikor a szerző barátjával, Kardos G. Györggyel, a kiváló íróval, újságíróval betévedt Koltay Gábor emlékezetes “Honfoglalás” filmjére…

Biztos, hogy a  Koltay-film vetítése alatt fényes hangulat lehetett a moziban:

“Mikor föltették a bográcsban a lebbencset a hét vezérnek, és rázendített a Kaláka együttes is, Iszkra csak megszólalt, persze hangosan, hisz süketek voltak mind a ketten, de nyugodtan kiabálhattak, hisz abból a hétből, aki még szétszórva volt a teremben, két fiatal röhigcsélt szakadatlanul, a többiek szintén benne voltak a korban, kínlódtak már akusztikai problémákkal…
– Ez olyan, mint egy fafaragó tábor – ordíthatta tehát az Iszkra Róth fülébe.
– Csak ott legalább esténként kefélnek – ordított vissza Róth.”

A “Honfoglalók” című írást itt olvashatja el.

Ellenségnek bélyegzők, a nemzetből kizárók

Kövér László Kurultáj-szónoklata kapcsán persze gyorsan előkerült az interneten az a szöveg is, amely bizonyítja, hogy volt idő, amikor még ez a mostanában kurultájozó Fidesz-alapító is másként gondolta: akkoriban Csurka István 1992-es, botrányos esszéjéről, a „Néhány gondolat a rendszerváltozás két esztendeje és az MDF új programja kapcsán” című alkotásról még így beszélt az Országgyűlés rendkívüli ülésén: /Csurka -nem mellesleg az akkori meghatározó “nemzeti” kormányerő alelnöke/ dolgozatából

„…átsüt az antiszemitizmus, a demokratikus pepecselés iránti mély megvetés, a kizárólagos hatalomra törés, az állami erőszakszervezetek politikai megfontolásból történő alkalmazásának szándéka, a politikai ellenfelek ellenségnek bélyegzése, azok kizárása a nemzetből, akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak.
…a fajelméleti kirekesztés, amelynek konkrét tárgyát egyelőre nem nevezi néven, csak sejteti, sejteni engedi …
…elérkezett a pillanat, amikor már nem lehet tovább mellébeszélni, amikor állást kell foglalnunk. Ki az, aki komolyan gondolja, hogy Magyarországon társadalmi békének és demokráciának kell lennie, s ki az, aki számára ennek feláldozása sem nagy ár, lila ködökben gomolygó, homályos, nemzetinek hazudott célokért.”

További részletek az 1992-es borányról itt találhatók.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.