Gábor György: A hónap legvérfagyasztóbb mondata Kövér László szájából zubogott elő 0 3234

kover

A hónap legvérfagyasztóbb mondata Kövér László szájából zubogott elő: „korunk jogászainak és politikusaink változatlanul maguknak kell eldönteniük, hogy milyen értékek védelmére kelnek, kinek az oldalára állnak: az államot védők és építők, vagy az államot támadók és rombolók oldalára.”


Próbálom megadni a benefit of doubt-ot Kövérnek, de nem megy

Ezt a szép emlékezetű Andrej Januarjevics Visinszkij sem mondhatta volna szebben. A nagy Visinszkij, aki a bírákat arra utasította, hogy minden egyes ügyet szélesebb társadalmi perspektívában vizsgáljanak, az osztályviszonyoknak megfelelően. A bűncselekményekhez nem volt szükség bűncselekményre, s csak akkor szabad valakit elítélni, ha az a kommunista párt számára hasznos. Mert az igazságszolgáltatás szerepe leginkább nevelési, függetlenül attól, hogy mi igaz vagy mi hamis.

Nem szokásom ilyeneket írni vagy mondani, de Kövérnél vagy teljesen elmentek otthonról, s akkor a produkcióját tudjuk be magas hőfokon izzó őrületének, vagy egy aljas gazember, aki azt üzeni a bíráknak, hogy miután a Fidesz az államot építi, aki a Fidesz ellen ítélkezik, az a rombolók oldalán áll.

Vagyis ezek a bírák a nép ellenségei

Mellesleg ugyanezt elmondhatta – és nagyon el is tudom képzelni, hogy elmondta – Kövér László joghallgatóként, még a pártállami időkben.

Post scriptum

Visinszkijnek, a Szovjetunió főügyészének, a sztálini politikai tisztogatások főszereplőjének, a nagy koncepciós perek kivitelezőjének volt miért kompenzálnia, ugyanis 1917-ben ő volt az, aki aláírta a Lenin letartóztatására vonatkozó utasítást.

De említsük meg Olti Vilmos vérbírót is, akinek szintén volt miért kompenzálnia: hívő katolikusként kezdte, a Mária kongregáció tagja volt, a Harmadik Birodalom ösztöndíjasa, 1940-től a Nyilaskeresztes Párt lelkes tagja. Aztán 1945-ben sietett belépni a Magyar Kommunista Pártba, s a Budapesti Népbíróság elnökeként a pártközpont utasításainak megfelelően egy sor halálos ítéletet hozott különböző koncepciós perekben, mint amilyen például a pócspetri per volt, de ő ítélte életfogytig tartó fegyházra Mindszenty József hercegprímást.

Jó volna tudni, hogy Kövér Lászlónak mi oka van – mert, hogy van, az szinte egészen bizonyos – a kompenzálásra.


Forrás

Kapcsolódó

Handó: teljesülnek a jogállamiság feltételei a bírák (17% szavazott) 96,52 százaléka függetlennek tartja magát (mint anno az előző pártállamban)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Kálmán László: Miért szégyellje magát Gerő?

Az ATV baromi semlegessége – ellenzéki mivolta? – tudatában egy nappal azután, hogy a kormánymédia felnyomta Kálmán Olgát közösségi oldalára …

aurora

Első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a 8. kerületi Auróra Közösségi Ház a Magyar Hírlap és a Pesti Srácok …

kover

Elvileg kijár egy házelnöknek a tisztelet, mondom: elvileg. Ám Kövér László, a magyar közszolga ebben is illiberális, vagyis mindent megtesz, …

Tudjátok, én balga még mindig hiszek abban, hogy ősszel az ország jelentős részében a Fidesz jelöltjével szemben egy ellenzéki alkalmas …

Pin It on Pinterest