Gábor György: Az ötös számú vágóhíd újfent bizonyítani óhajtotta, hogy mennyire kifinomultan művelt…

Az ötös számú vágóhíd újfent bizonyítani óhajtotta, hogy mennyire kifinomultan művelt, s micsoda olvasottság tombol benne. Így aztán leírta, hogy „A viktoriánus Dickens pedig nem szégyelli többé, hogy Robinson szolgát csinált Péntekből.”

Hát bizony, ez jelent meg

 

Hatalmas erudíciójú szerző, kulturált és tájékozott szerkesztő. Aztán csak akadt valaki, aki szólhatott, hogy ez így nem stimmel, s sietve javítottak. Ez lett belőle:

„A viktoriánus Defoe pedig nem szégyelli többé, hogy Robinson szolgát csinált Péntekből.”

Akkor most én szólok…

Hatalmas Erudíciójú Szerző, Tájékozott Szerkesztő! A szerző neve második nekifutásra már stimmel, gratulálok!

Ámde Defoe lófaszt volt viktoriánus! Defoe 1660 és 1731 között élt, az angol felvilágosodás szellemi áramlatába tartozott, a viktoriánus korszak viszont a XIX. században élt Viktória brit királynőről kapta a nevét.

Amúgy Defoe és Dickens egyaránt remek író volt, nyugodtan tessenek őket összekeverni! Na de a Nemzeti alaptantervben Kertész Imrét vagy Ottlik Gézát Herczeg Ferenccel…!

Egyébként a jelentős elvtársak a hatalom napsütésében sosem képesek tévedni

Volt az a KB-tag, aki egy értekezleten a baráti Laosz tengerpartjáról beszélt. Egy kis idő múlva egy cérnavékony, remegő hang közbeszólt, hogy Laosznak nincs tengerpartja. Már hogyne volna – mondta a hatalom napsütéséből az elvtárs. Majd utasított: hozzanak be egy térképet. Behozták. Laosznak tényleg nem volt tengerpartja. De a hatalom napsütésében az elvtárs lezárta a vitát: a térkép nem jó!

Úgyhogy tényleg Dickens írta a Robinsont, s Defoe a viktoriánus korban élt. Amúgy pedig mindketten Laosz tengerpartján.

Forrás

5 hozzászólás

 • Avatar
  2020.02.04 - 18:18
  Közvetlen hivatkozás

  Zsóti a félművelt bunkó igaza mintaképe!
  Talált a net „mélyén” egy kamu Camus idézetet, s ehhez hozzáfűzte: „A világ, úgy tűnik, végképp kifordult önmagából. Albert Camus a világ önmagából kifordulásának kezdetén, a hatvanas években írta le ezeket a sorokat” – írta a múlt héten egy csöppet sem zavartatva magát a tényem, hogy a napokban volt 60 éve, hogy elhunyt a „ Nobel-díjas francia író és filozófus, az egzisztencializmus egyik meghatározó alakja.”!!! Egészen pontosan 1960, január 4.-én. Az meg csak hab a tortán, hogy a L’Homme révolté 1951-ben jelent meg!!

  Válasz
  • Avatar
   2020.02.05 - 16:19
   Közvetlen hivatkozás

   ezt is „javították”

   Albert Camus örökérvényű igazsága
   2020. FEBRUÁR 1. SZOMBAT 08:00
   címmel rittyentett (ebben a témában). Tudta közölni, hogy Camus a Lázadó ember című művében mit mondott volna. Ez egy dolog, nagy kár, hogy a műben – de tartok tőle, hogy másutt se – Camus ilyet nem írt, egy gagyi idézeteket írogató site-on szerepel, de ott is csak Camus-nak adja. Nagyobb gond hozzátette: „Albert Camus a világ önmagából kifordulásának kezdetén, a múlt század hatvanas éveiben írta ”!!! Nagy kár, hogy 1960 jan. 4-én elhunyt. Ez persze a portált nem zavarta, mikor páran körberöhögtük javították: „ötvenes éveinek elején írta” –ta. nagyon nagy kár, hogy sajnos a L’Homme révolté 1951-ben jelent meg és akik ismerjük tudjuk, hogy esszé gyűjtemény, ami 1944-48 között íródtak! =))

   Válasz
   • Avatar
    2020.02.05 - 18:01
    Közvetlen hivatkozás

    SŐT!!!!
    A világ kifordulásának kezdetén, avagy egy újabb méretes öngól

    pontosabban mikor is lett volna, ha nemzet 5számú lovagjától érdeklődünk

    Mint ismert – legalább is akik engem olvasnak tudhatják – a derék Zsóti egy kamu Camus idézettel égette magát hozzátéve „A világ, úgy tűnik, végképp kifordult önmagából. Albert Camus a világ önmagából kifordulásának kezdetén, a hatvanas években írta le ezeket a sorokat”!
    Nos erről már bőven volt szó, hogy ez miért marhaság, de ma fedeztem fel, hogy a derék Magyar Nemzet javította a maguk műveletlen bunkó módján. Egyszerűen átírták (most így olvasható): „Albert Camus a világ önmagából kifordulásának kezdetén, a múlt század ötvenes éveinek elején írta le”.
    Persze ezzel is gond van, de hagyjuk, mert már megírtam. Azonban belegondoltam, hogy ezek szerint Zsóti Camus-hoz köti „a világ önmagából kifordulásának kezdetét”. Ha a 60-as években ne élt akkor legyen 50-esek eleje. No de mi is történt az 50-es évek elején Camus-al? Igen ebben van szerepe „L’Homme révolté”-nek, pontosabban annak, ahogy régi barátja Sartre és a Temps modernes köre fogadta. S ha lehet hinni Sartre-nak Sztálin megítélése volt az igazi ellentétük forrása; hogy Sartre-k szakítottak a Szovjetunióval!!! =))

    Válasz
 • Avatar
  2020.02.07 - 06:44
  Közvetlen hivatkozás

  A NAT nem jó, és többet nem is érdemel.
  De Gábor György ugyan olyan félrevezető.
  Arról írjon esszét, hogy a szemita népnek volt-e tengerpartja, volt-e szomszédja, volt-e történelme, volt-e ellensége bármikor?
  Aztán arról írjon cikket, hogy az 5840 éves zsidó népnek mi szüksége van arra, hogy körülbelül 200 éve az emberiséget terrorizálja az antiszemita megbélyegzés rasszista pszichológiai fegyverével.
  Társszerzőnek maga mellé veheti Ungváry Krisztiánt, Köves Slomót és a többi magyar-ellenes gyalázkodót.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük