Gábor György: echte magyar történet napjainkból, négy felvonásban - Városi Kurír

Sorting by

×

Gábor György: echte magyar történet napjainkból, négy felvonásban

I. felvonás: Gulácsi Péter válogatott futballkapus kiállt a szivárványcsaládok mellett, amiért Németországban a többség elismerését fejezte ki, míg idehaza a közösségi médiában válogatott trágárságok, s becsületébe gázoló kommenttömegek zúdultak rá.

Hirdetés

II. felvonás

Petry Zsolt volt válogatott futballkapus, jelenleg a berlini Hertha kapusedzője a Magyar Nemzet nevű képződménynek interjút adott, amelyben kifejtette, hogy Gulácsi liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Petry a kapusedzőség mellett bizonyára szociológus is, s pontosan tudja, mivel ért egyet a magyar társadalom többsége, s mivel nem, valamint nyilvánvalóan azt tekinti követendőnek, amivel a többség egyetért – szegény Jézus és a tizenkettek, jut eszembe így húsvét idején. Petry Gulácsit bíráló mondataiban amúgy eljutott odáig, hogy kifejtette: Európa morálisan mélyre süllyedt, s a konzervatívok, ha nem értenek egyet a liberálisokkal, azonnal rasszistának minősülnek.

III. felvonás

Miután a Magyar Nemzetben közölt Petry-interjút a német lapok is szemlézték, a közösségi médiában sok német szurkoló a kijelentései miatt megtámadta Petryt, s a Hertha vezetősége bejelentette, hogy az ügyről elbeszélget a kapusedzővel.

IV. felvonás

Nem sokkal ezután a Magyar Nemzet lehozta Petry soron kívüli közleményét, amelyben a kapusedző elmondta, hogy árnyaltabban akart fogalmazni, továbbá a szövegegyeztetés során általa fontosnak tartott dolgok kimaradtak az interjúból, ráadásul maximálisan tiszteli Gulácsi véleményét, s ő maga semmiféle hátrányosan megkülönböztető utalást nem tett a szivárványcsaládokra.

Megjegyzés:

Noha Petry – legalábbis mint mondta – a magyar társadalom többségének véleményét osztja, elutasítva Gulácsi liberális álláspontját, most mégis sietve módosított és pontosított. Mert lehet ugyan, hogy a magyar társadalom többségével idehaza egyetért, de odakint, Berlinben, a magyar társadalom többségének véleményénél előrébb való az a fizetés, s azok a körülmények, amelyből idehaza a magyar társadalom többségének garantáltan nem jut ki semmi. (Nem lennék meglepve, ha következne itt még egy-két felvonás.)

Forrás

A Városi Kurírról itt talál beszámolót, a Magyar Nemzetben megjelent Petry interjú itt olvasható, ebben Petry két válaszon belül jutott el onnan, hogy

“jelentősen csökkent a véleménynyilvánítás színvonala”,

azon át, hogy Gulácsinak nem kellett volna liberális véleményével felidegesítenie a magyar társadalom többségét, és inkább a futballal kéne foglalkoznia, minthogy

“kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi indentitású emberek mellett”

oda, hogy micsoda erkölcsi leépülés söpör végig a kontinensen, ahol ha valaki kifejti rasszista álláspontját arról, hogy azért nem jó a migráció,

“mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát”,

azt egyből lerasszistázzák.

“Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel”

– fejtegette annak apropóján, hogy Gulácsit a szivárványcsaládokat támogató álláspontja miatt támadják azok, akik Petrihez hasonlóan úgy gondolják, hogy jobb lett volna azt magában tartania.

 

magyar

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Gábor György: echte magyar történet napjainkból, négy felvonásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.