BlogbazárKiemelt hírek

Gábor György: Éljenek a szarházi (csúnya szó!) feljelentők (…) Pazar egy ország!

spion

A brit kormány eltávolította posztjáról az építési ügyekben tanácsot adó Roger Scruton konzervatív filozófust, aki – egyebek mellett – azt állította, hogy Soros egy saját birodalmat épített föl Magyarországon, s ezt nem észrevenni a tények figyelmen kívül hagyását jelenti. Továbbá azt is elmondta, hogy a magyar zsidók részei Soros birodalmának. (Megjegyzem: én például nem, pedig jól jönne egy kis apanázs!) A kormányzati tanácsadó filozófus megjegyzéseit a kormányfő nagyon sértőnek és elfogadhatatlannak nevezte, s hangsúlyozta, hogy Scruton az interjúban nem a kormány álláspontját képviselte.

(Nem) párhuzamos életrajzok

Magyarországon egy Facebook-bejegyzése miatt nem kívánja foglalkoztatni az MTA azt a fiatal kutatót, akivel már elő volt készítve a foglalkoztatásának részleteit tartalmazó szerződés, ám aki említett Facebook-bejegyzésében (vagyis nem hivatalos minőségben) nem zsidózott ugyan, nem Soros-birodalmazott ugyan, nem háttérhatalmazott ugyan, csupán leírt egy vagy két szót, amely minden bizonnyal vulgárisnak minősíthető, valamint – s tán ez a lényeg – a hajléktalanság kriminalizálásának elutasításával a Facebookon kormánykritikus véleményének mert hangot adni.

A fiatal kutatót megfenyegették, picinykét megzsarolták, s mindezt azért, mert Facebookos vitapartnere egészen egyszerűen följelentette őt az MTA-nál a bejegyzése miatt, s jól bemószerolta, hogy csúnyán beszél. Ezt írta a derék feljelentő:

„Leküldtem a posztodat a munkáltatódnak.”

A feljelentést, tehát a módszert és annak tartalmát, vagyis a két csúnya szó használatának és a kormányt ért kritikai megjegyzésének tűrhetetlen voltát az MTA BTK vezetése azonnal elfogadta, magáévá tette, s rögtön a legkeményebb szankciókat alkalmazta a kutatóval szemben.

Szubjektív megjegyzés:

engem is jelentettek már föl a Pálinkás-vezette MTA-nál, engem is ért zsidóságom miatt tűrhetetlen, bántó és aljas megjegyzés (több tanú jelenlétében) ugyancsak a Pálinkás-vezette MTA-nál, engem is kirúgtak a Pálinkás-vezette MTA-tól, igaz, a feljelentő, s a zsidóságomra bántó és aljas megjegyzést tevő kolléga azóta is köszöni szépen jól, mi több, egyre jobban van.

Az ország pedig tényleg romokban

Éljenek a szarházi (csúnya szó!) feljelentők, éljen az egész országban ismét feléledő, sőt, egyenesen prosperáló cenzori és – ami még rosszabb – öncenzori intézményrendszer, éljenek az ugyancsak beszari (csúnya szó, másodszor) és örökös hallgatásba burkolózó kollégák! Pazar egy ország!

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Új Fidesz-ellenség: a Facebook – böki a csőrt, hogy a szabály, az szabály!

About Author

Szólj hozzá!