„A nácizmus a tömegek húsába és vérébe az egyes szavakon, a beszédfordulatokon, a mondatformákon keresztül fúrta be magát… a nyelv irányítja az érzéseimet, kormányozza az egész szellemi lényemet… A szavak lehetnek csipetnyi arzénadagok is: észrevétlenül lenyeljük őket, látszólag semmi hatásuk nincs, de egy idő után a méreg hatása mégis jelentkezik.” (Victor Klemperer: A Harmadik Birodalom nyelve)

Kövér László a megtestesült Ige földi születésének, az üdvtörténet központi eseményének meghitt és áldott szeretetben töltekező ünnepnapja előtt a keresztényi (keresztyéni) szellemiségtől a kicsattanásig duzzadó Magyar Hírlapnak adott interjújában embertársait minősíti: van, aki szerinte zoológiai besorolást érdemel. Van, aki salak. Akad kiskutya, amelyik körbejelöli a területét. S akad, akiről József Attila sorai jutnak eszébe: Ős patkány terjeszt kórt.

- Hirdetés -

Két eset lehetséges:

1. Echte náci beszédet nyom, dehumanizálva a neki nem tetszőket. Ez esetben csak annyit üzenek neki – habár felfogni úgysem lesz képes –, hogy „a nyelv több, mint a vér”. Az idézet Franz Rosenzweig német zsidó vallásfilozófustól származik, s az idézetet Victor Klemperer német zsidó nyelvész A Harmadik Birodalom nyelvéről írott alapmunkájának mottójául választotta.

2. A másik lehetőség, hogy vicces zoomorf animációs játékba kezdett, s mint egyik-másik rajzfilmes, az embereket állati tulajdonságokkal ruházza fel. Karácsonykor ez indokolt, hiszen a betlehemi jászolban is ott volt az ökör és a szamár.

Nem biztos, hogy Kövér tudja, ezért mondom:

a szamár a pogányok, az ökör, mint tiszta állat a zsidóság megjelenítője volt. Ha tehát Kövér épp rajzfilmes módjára tréfálkozik, akkor kíváncsian várom a folytatást: vajon milyen állattal azonosítja ez a velejéig bátor ember például Orbánt, Ádert, Németh Szilárdot, Semjén Zsoltot, Putyint, a Türk Tanács elnökségének minden tagját, de legfőképp önmagát?

Lehet Kövér titkárságára küldeni az ötleteket!

És a sötétség erőivel szemben egyre több fényt és világosságot Chánukára, s egy parányi csodát mindannyiunknak a gonoszság ellenében!

Forrás

Becso

1 hozzászólás

  1. Ez egy jó kövér náci alapvetés! A szellemeskedés egy kicsit az élét veszi pedig ” A szó veszélyes fegyver, és van aki fegyvertelen” Bródy János, Tini óta ez sokunknak bevésődött. 8-10 éve időről időre, a fiatal despoták köreiből eleresztenek egy-egy, az ország ruandalizálására hívó szavakat, szöveget. Ez közéjük tartozik!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét