Gábor György: Mi az, hogy a harmincas években az antiszemitizmus erősödése Magyarországot is elérte? Begyűrűzött?

holokauszt
fotó: pixabay

Gulyás Gergely a holokauszt nemzetközi emléknapján így fogalmazott: „Tény, hogy a harmincas években az antiszemitizmus erősödése Magyarországot és a magyar társadalmat is elérte, ez a zsidóság tűrhetetlen jogkorlátozásában öltött testet…”

Importtermékként beszállították?

Mi az, hogy a harmincas években az antiszemitizmus erősödése Magyarországot is elérte? Begyűrűzött? Importtermékként beszállították? Egy frászt, nem volt egy európai elosztó központ, ahonnan eljutott volna hozzánk, a perifériára, hogy aztán itt is erősödjék, erősödött az magától is, magyar földön, magyar erőből, magyar kezdeményezésre, magyar kivitellel, már jóval a harmincas éveket megelőzően.

Csak néhány, hirtelenjében vett emlékeztető

a feledékeny és nagyvonalú miniszter számára: Istóczy Győző Országos Antiszemita Pártja 1883-ban alakult meg. Ugyanabban az évben, mint amikor a tiszaeszlári vérvád koncepciós pere lezajlott. 1893-ban Prohászka Ottokár A zsidó recepció a morális szempontjából c. publicisztikájában már azt harsogja, hogy

„a zsidóság fekélye már csontvázzá rágta a keresztény magyar népet, s a nemzetnek nagy részét a koldusbotra juttatta. A zsidóság mindenütt fekély, mely megmérgezi a morálist… lealacsonyítja az erkölcsi színvonalat…”

stb., stb.

1919-1921 között, Horthy tudtával,

fegyveres különítményesek, halálbrigádok, büntető osztagok járják az országot, s állnak bosszút legfőként a civil zsidó lakosságon. Prohászka Ottokár szellemi termékeként 1920-ban fogadják el a numerus clausus-törvény, amelyre Horthy 1943-ban büszkén hivatkozott Hitler előtt:

„Magyarország dicsekedhet azzal, hogy az első volt a világon, amely fennhangon hitet tett az antiszemitizmus mellett.”

Tudja, hogy mit tartalmazott pontosan a “numerus clausus” törvény? – Érdemes elolvasni, márcsak az áthallások miatt is

De említhetnénk az Ébredő magyarok vagy a zsidóverő egyetemi ifjúság országos mozgalmát, továbbá a fajvédő turanisták létrejöttét, stb., stb., s még mindig sehol sincsenek a harmincas évek.

Már tényleg dög unalmas, hogy most épp a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergelyt teszik meg mosogatógéppé, s helyezik őt a legfelső akarat elvárása szerint turbó üzemmódba.

Az aljasság legalja

1 Response

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.