A címből nem egyszerű kitalálni, hogy Gábor György pontosan melyik melléfogásra gondol, mert ugye nem egyedülálló az eset. Lehet találgatni és a helyes megfejtés reményében továbbolvasni!Melyik a sok közül?

A jó megfejtéshez elég, ha a Városi Kurírt olvasgatták az elmúlt héten. A facebook-bejegyzés témája ugyanis Ramil Safarov őrnagy esetét eleveníti fel, aki 2004-ben baltával vert agyon egy alvó örmény katonatisztet Budapesten. Életfogytiglanra ítélték, de az Orbán-kormány kiadta hazájának, ahol hősként ünneplik.

A remek meglátásairól is híres filozófus közösségi oldalán írt bejegyzést az ügy kapcsán:

“Na, ezt Orbánék jól elcseszték! Mert mennyivel többet kapnának most a baltás gyilkosért! Hiszen akkor, amikor az alvó örmény keresztény bajtársát baltával lefejezte Ramil Safarov, még csak hadnagy volt, ám tegnap, érdemeire tekintettel, azeri barátaink ezredessé léptették elő. Mennyivel többet kaphatnának Orbánék most egy ezredesért, mint amennyit kaptak akkor egy hadnagyért! Tudhatták volna, hogy egy örmény keresztényt megölő azeri jó befektetés, értékálló, vagy inkább növekszik az értéke, kár volt annyira sietni.
Amúgy pedig, hogy mindez hogyan függ össze a keresztényüldözéssel szemben fellépő magyar kormány eltökéltségével, azt Orbántól kellene megkérdezni. Biztos pontos és kielégítő választ ad majd. Mondjuk azt, hogy boldog karácsonyt kívánok! Vagy azt, hogy a keresztény lefejezési ügyek nem tartoznak a kormány hatáskörébe.”

A posztra reagáló hozzászólásokból:
“Mintha nem lenne következetes a Fidesz a keresztényüldözés elleni harcban, vagy ebben is csak szájkeresztények, mint annyi minden másban. Az örmény nép volt az első a világon, amelyik a keresztény vallást államvallássá tette. Fideszes ésszel teljesen logikus, hogy az örmény katonát álmában baltával legyilkoló iszlám vallású Safarovot, a keresztényüldözés elleni élharcos először hozzásegítette a nemzeti hőssé való kikiáltásához, szabadlábra engedéséhez, anyagi kártérítésben való részesüléséhez, őrnagyi kinevezéséhez, majd a napokban soron kívüli ezredessé való előléptetéséhez. A “tranzakció” idején Magyarországra átutalt azeri kenőpénzek sorsára a hivatalosságnak nem akaródzik kíváncsinak lenni. Akkor ki is üldözi a keresztényeket, vagy legalábbis ki támogatja a keresztényüldözést?”

“Akik gyilkosokat védenek, és azokkal kereskednek. Nincsenek szavak, milyen mélyre süllyedtünk.”


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét