Gábor György: nem az az ócska baromság volt a legvérfagyasztóbb, hogy a liberális = diplomás kommunista, hanem az, hogy a nézőtéren katonatisztek, tábornokok foglaltak helyet

Én most három dolgot szeretnék megemlíteni:

1.Szakács Árpádnak a Mi Hazánk Mozgalom szabadegyetemén nyitásként elmondott vicce a „zsidógyerekről” és a kamatról mindössze azért problematikus,

mert az egyik leghagyományosabb és legócskább antiszemita toposzt tartalmazza, jelesül azt, hogy a kamatszedés és az uzsora jellegzetes zsidó szokás, amely a pénzéhes spekulánsoknak gyönyört okoz, a keresztény világnak meg kiszolgáltatottságot és szenvedést. Hatalmas ennek az irodalma, épp itt fekszik előttem az asztalon az alábbi könyv: Léon Poliakov: Les banchieri juifs et le Saint-Siėge du XIIIe au XVIIe siėcle, École Pratique des Hautes Études, Paris, 1965.) Ha Szakács Árpád mindezzel nincs tisztában, vagyis ostoba és tudatlan, akkor vajon miért ő akarja megreformálni a magyar kulturális életet? Ha viszont a fentiekkel tisztában van, akkor miért nem tetszik neki, ha antiszemitának és az őt befogadó kört neonácinak nevezik egyesek?

2. Orbán mai beszédében szintet lépett:

eddig Sorosról, mint spekulánsról beszélt, aki tőkéjével és nemzetközi kapcsolataival, valamint a civil szervezetek felhasználásával, afféle háttérhatalomként végre akarja hajtani gonosz tervét. Most viszont már azt mondta, hogy Soros háromszor akarta kifosztani a keresztény Magyarországot. Szakács Árpád antiszemita toposzánál már csak ezt emlegették idehaza gyakrabban a legelszántabb antiszemiták.

3. Végezetül nem az az ócska baromság volt itt a legvérfagyasztóbb,

amit most mindenki orrba-szájba idézget, hogy a liberális = diplomás kommunista, hanem az, hogy a nézőtéren katonatisztek, tábornokok foglaltak helyet. Éppen úgy, mint az egypártrendszerben. Ha valami, ez tényleg egészen elképesztő volt: a Fidesz részéről, hogy ezt elvárták, s a jelen lévő katonatisztektől, akik erre vállalkoztak. Kár, hogy mindez kevesebbeknek tűnt fel, pedig összehasonlíthatatlanul súlyosabb, mint az a rozzant tréfa, amitől az úri közönség hálásan tapsikolt és kacarászott.

fotó: O.V. facebook oldala

És végezetül:

az rendben is van, hogy mint mindent az életben, ennek az eseménynek a jelszavát is sikerült megint lopott holmiként beszereznie a Fidesz agytrösztnek az USA-tól, eredetileg a náci Németországgal szimpatizáló Charles Lindbergh-től, napjainkban pedig már Donald Trumptól: „America First” – „Nekünk Magyarország az első!”

Viszont méltóbb és pontosabb lett volna a „Magyarország mindenek előtt” (vor allem) orbáni jelszavát a német eredetijében (über alles) hallani.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Gábor György: nem az az ócska baromság volt a legvérfagyasztóbb, hogy a liberális = diplomás kommunista, hanem az, hogy a nézőtéren katonatisztek, tábornokok foglaltak helyet

  • 2020.02.17 - 15:51
    Közvetlen hivatkozás

    Tiltakozom! Az egy dolog, hogy “katonatisztek & tábornokok”, ezek jellemzően hozzá hasonlóan műveletlen paraszt-suttyók, azonban – sajnos – egyébként a saját területükön akár értékesnek is tekinthetők is voltak ott! =))

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük