Gábor György: Pócs János, az agytornász-humorzsák

Ez a disznóvágó agytornász-humorzsák, az, aki már Soros nevével is tréfálkozott, vagyis Pócs János most azzal hahotáztatta meg Kárpátoktól ölelt honunk apraja-nagyját, hogy Jézus jász volt, mert jászolban született.

Ha kiröhögtük magunkat a mókamester újabb fergeteges humorán,

lazítsunk el egy pillanatra, s képzeljük el, hogy valamelyik ellenzéki politikus hasonképp szórakozott volna. Másnapra a teljes kormányfaliújság, a Pesti (S)rácoktól a végtelenül hülye és végtelenül aljas ∞∞∞.hu-n át az ötös számú vágóhídig mind a legőszintébb felindulástól áthatva és blaszfémiát üvöltve az illető deresre húzását és kerékbe törését követelte volna (vesd össze László Majtényi minapi iróniáját, amire azonnali kormánypárti mozgósítás volt a válasz).

Szóval hagyjuk ezt, s nézzük meg közelebbről az újabb pócsi gyöngyszemet.

Először is tekintsünk el attól az apróságtól, hogy Lukács evangéliumában a jászol = φάτνη, vagyis ebből meglehetősen nehezen jönnek ki a jászok. Ha tehát ettől az apróságtól eltekintünk, akkor máris levonhatjuk a pócsi etimológiai eljárásmódból következően mondjuk azt, hogy Bíborbanszületett Konstantin a Bi és Bor-ból fakadóan biszex alkoholista volt, Kis Pipin pedofil, minthogy a név viselője egy kis pipin élvezkedett, s ha Makedón Nagy Sándort Macedón Nagy Sándornak mondjuk (és most feledjük a nagy vitákat!), szóval Macedón Nagy Sándor zsidó volt, mert neve egyértelműen utal a maceszra.

Persze az is meglehet, hogy Pócs agytornásznak Jézus legyen inkább jász, kun, székely vagy bármi, csak ne zsidó.
És én ugyan kimondottan undorodom, ha a nevekkel tréfálkoznak, de ha Pócs agytornász etimológiai munkálkodásának ez az alfája és ómegája, érdemes elgondolkodni azon, hogy Pócs neve milyen asszociációs lehetőségeket rejt magában.
És stimmel!

https://www.facebook.com/pocsjanos.jaszsag/videos/959850134174121/?t=15

Pócs János vízszerelő és fideszes képviselő nácoid beszólása

Szorgalmasan törölgeti Pócs János a gyalázkodó kommenteket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük