Sorting by

×

Gábor György: who the f@ck is Schmidt Mária – töprenghet el Boris Johnson, ha egyáltalán eljut hozzá az üzenet

A magyar miniszterelnök annyira tart a maga és társai által évek hosszú sora óta hergelt ultráitól, hogy most sem képes őket megfeddni, pedig a tegnapi meccs után, amin nem mellesleg szégyenletes vereséget szenvedett a magyar csapat, Boris Johnson angol miniszterelnök is róluk posztolt. A konfrontáció nemtelen feladatát Szijjártó és Schmidt talpasaira bízta. Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán reagált a fizetett fidesz-lakáj- és lakájnő szavaira.

“Érdekes! Eltelt 24 óra, az egész világsajtó a tegnapi meccsről ír, még a nem kimondottan focirajongó hírében álló angol miniszterelnök is megszólalt, ám a közismert magyar futballimádó ősz bajnok néma maradt.
Vagy lehet, hogy a hang Orbáné, de a Facebookra író kéz Schmidt Máriáé? Hát már a megnyilatkozásaiban is strómanokat alkalmaz?”

“Volna néhány észrevételem a tegnapi focimeccs apropóján

1. Szijjártó Péter érvelésével csak részben az a baj, hogy ócskán és gyáván hárít, mutogat a másikra, és félrebeszél

Legalább akkora baj az, hogy Magyarország külügyi és külgazdasági ügyekért felelős minisztere súlyos érvelési hibát követ el, talán az egyik legsúlyosabbat, legközhelyesebbet, legprimitívebbet és leginfantilisebbet, amikor egy másik meccsen történtekre mutogat.

Ezt a hibás érvelést a szakirodalom az „ad hominem tu quoque”-nak nevezi („te is” argumentum), amely így hangzik: te ne vádolj engem ezzel, hiszen te is elkövetted ugyanezt. Hogy Szijjártó is megértse, egyszer üsse fel végre a Bibliát, s olvasson bele a Tízparancsolatba: ott garantáltan nem azt fogja olvasni, hogy

„Ne lopj, ám ha a másik is lop, akkor te is nyugodtan lophatsz!”

2. Sterlinget dühében megdobálta a publikum egy része: egyrészt azért, mert gólt lőtt, másrészt azért, mert félreolvasták pólójának feliratát

Ami a gólját illeti, én még nem találkoztam olyannal, hogy egy futballmeccsen egy szabályos gólt lövő focistát kifütyüljenek azért, mert egy olyan sportban, ahol a cél a góllövés, s ő – miként a többi csapattársa – ennek reményében lépett pályára, máskülönben nem került volna megrendezésre a magyar – angol, szóval, hogy azt a játékost, aki szabályos körülmények között gólt szerez, megdobálják és kifütyüljék.

Ez – lássuk be – új nóvum az érintett magyar publikum részéről.

Másrészt, ha az érintett magyar publikum végre rászánná magát, s megtanulna angolul (nyugi, a poló feliratának értelmezéséhez elég lesz az első lecke anyaga), akkor biztosan nem fütyülné ki és nem dobálná meg a barátját gyászoló fekete focistát a végtelenül barátságos, tradicionálisan vendégszerető, s a rasszizmust undorral és megvetéssel elutasító publikum.

3. Végezetül Schmidt Mária

mai üzenetében emlékezteti Boris Johnsont (Who the fuck is Schmidt Mária – töprenghet el Boris Johnson, ha egyáltalán eljut hozzá az üzenet), az érzéketlen brit gyarmatosító attitűdre, a mai napig egy kasztrendszeren alapuló elaggot (helyesen elaggott – nem elég gorombáskodni, helyesen is kell tudni írni) világukra, Trianon-felelősségükre, a németeket halálra éheztető brit blokádra, (amit a németek már elfeledtek, mert nincs bennük semmi kurázsi), meg az indiaiak éheztetésére, arra, hogy Sztálinnal egyezkedve ők toltak át minket Ázsiába, az angolok rasszizmusára, a Londont összehányó és összevizelő csürhe szurkolóikra, majd levonja a végső konzekvenciát:

„Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit.”

1969-ben tört ki, azaz igen régen, az El Salvador és Honduras közötti futballháború. Ha van igazi magyar stratéga, az most indít háborút Anglia ellen, elvégre Schmidt marsallné megmondta: Anglia egy kis, széteső ország.

Egy gyors villámháború, aztán következhetnek a németek, az operett-hollandok, a norvégok, szép sorjában, tessék, csak tessék, felszabadítjuk egész Európát! És lombhullásra – ahogy szoktuk – hazajövünk!

És a magyar név megint szép lesz… És ez tényleg elmebaj!”

 

A magyar miniszterelnök annyira tart a maga és társai által évek hosszú sora óta hergelt ultráitól, hogy most sem képes őket megfeddni, pedig a tegnapi meccs után, amin nem mellesleg szégyenletes vereséget szenvedett a magyar csapat, Boris Johnson angol miniszterelnök is róluk posztolt. A konfrontáció nemtelen feladatát Szijjártó és Schmidt talpasaira bízta. Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán reagált a fizetett fidesz-lakáj- és lakájnő szavaira.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Gábor György: who the f@ck is Schmidt Mária – töprenghet el Boris Johnson, ha egyáltalán eljut hozzá az üzenet

  • 2021.09.05 - 01:16
    Közvetlen hivatkozás

    Mar megint egy kivalo iras – kar, hogy a temaja a szegyenletes, es benne a magyar szereplok. A londoni 6:3-ra emlekezni annyi, mint amikor a 90 eves nenike mereng a fess kerojerol, aki 16 evesen epekedett a kegyeiert. Mindketto tortenelem, hagyni kene a fenebe ott, ahol van, es vegre ELORE gondolkodni, tervezni, es orulni annak, hogy vegre valami POZITIVAT csinaljon a magyar. De nem fog, amig ilyen depresszios himnusza van.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.