Sport

Gálfi Dalma és Bernarda Pera óriási csata után bejutott a US Open nyolcaddöntőjébe

Bernarda Pera és Gálfi Dalma

Gálfi Dalma, oldalán az amerikai Bernarda Perával nyolcaddöntőbe jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

A magyar teniszező és partnere szombaton a 32 között a tavaly egyesben döntős kanadai Leylah Fernandezzel és az ausztrál Daria Saville-lel találkozott

A szombati találkozó első szettje sokáig Gálfiék szája íze szerint alakult, ugyanis 5:1-re is vezettek. A rivális ekkor magára talált, és végül rövidítésben az ellenfélé lett a közel egyórás felvonás.

A második játszmában Gálfiék adogatóként sokkal magabiztosabban teljesítettek, és mivel a rivális szervahatékonysága visszaesett, kétszer is brékelni tudtak, így egyenlítettek. A döntő felvonásban Fernandezék 2:0-s előnybe kerültek, de a magyar, amerikai kettős 3:3-nál egyenlített és végül eljutott a döntő rövidítésig. 

Ebben is óriási küzdelem zajlott a pályán, Gálfiék végül mérkőzéslabdát hárítva, 2 óra 44 perces csata végén győzelmet ünnepelhettek.

Az utolsó versenyben maradt magyar teniszezőre és partnerére az amerikai Caty McNally és Taylor Townsend vár a nyolcaddöntőben.

Gálfi egyesben pénteken a 18. helyen kiemelt orosz Veronyika Kugyermetovával szemben búcsúzott, és nem jutott a 16 közé.

US Open

2. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért): 

Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai)-Leylah Annie Fernandez, Daria Saville (kanadai, ausztrál) 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (12-10)

US Open: Gálfi Dalma bejutott a legjobb 32 közé, Fucsovics Márton kiesett

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

VK SPORT

About Author