Gálvölgyi János: A gondolkodást még Orbán Viktor sem tilthatja be

Gálvölgyi János Kossuth-, és Jászai Mari -díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja tavaly volt hetven éves, ötven éve áll a színpadon. Sikeres pályát tudhat a magáénak.

Gálvölgyi, aki közismert arról, hogy nem szíve csücske az Orbán rendszer,

elmondta, hogy három éve, amikor kórházba került, átértékelte az életét. Rájött: sokkal fontosabb bármi, mint az, hogy mi történik az országban, vagy hány éves . csak az a lényeges, hogy egészséges legyen az ember. Persze most is képben van, nyitott szemmel jár:

“Nézd, én elolvasom a híreket, a Heti Hetes rászoktatott, hogy képben legyek, de nem foglalkoztatnak a pártok, nekem van véleményem arról, amit látok, tapasztalok, de az hangsúlyozottan az én véleményem. Én soha semmilyen pártnak nem voltam a szócsöve. Sajnos az embereket szeretik felcímkézni, hogy ilyen, meg olyan, jobboldali, vagy baloldali, és egy ideig kapálózol ez ellen, de aztán rájössz, hogy lehetetlen…”

Egyértelmű, hogy nem kötődik a Fideszhez, de az újságíró kérdésére, eljátszott a gondolattal, vajon akkor könnyebb lenne -e az élete, ha ott állna Orbán mögött a tribünön:

“Lehet, de akkor nem kérdezhetném meg, hogy mit csináltok? Nem mondhatnám, hogy hülyék vagytok? “

A művész mindig elkötelezett baloldali ember volt, ezt sohasem tagadta:

“Nem, de mondd, meg mit neveznek most jobb, vagy baloldalinak? Ki dönti ezt el, és hol?”

A folytatásban, sem csak a napos oldalról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük